Іран за ніч випустив понад 300 ракет і безпілотників по Ізраїлю: 99% перехопила ППО

Іран за ніч випустив понад 300 ракет і безпілотників по Ізраїлю: 99% перехопила ППО

Іран у ніч на 14 квітня під час масованої атаки на Ізраїль запустив понад 300 ракет і безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО.

Про це повідомив представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі, передає The Times of Israel.

Це дуже важливе стратегічне досягнення, - сказав він у ранковій заяві для преси.

За його словами, Іран запустив по Ізраїлю 170 безпілотників, і жоден з них не увійшов в ізраїльський повітряний простір. Всі вони були збиті за межами країни Ізраїлем та його союзниками. Крім того, було запущено ще 30 крилатих ракет, але жодна з них не увійшла в повітряний простір Ізраїлю. За словами Хагарі, 25 з них були збиті ізраїльськими ВПС.

Також Хагарі стверджує, що Іран випустив 120 балістичних ракет по Ізраїлю. Багато з них були збиті системою ППО дальнього радіусу дії Arrow, хоча деяким ракетам вдалося обійти ізраїльську оборону і влучити в авіабазу Неватім на півдні Ізраїлю. Хагарі уточнив, що інфраструктурі в Неватімі було завдано незначної шкоди, але авіабаза працює в звичайному режимі.

Іран думав, що зможе паралізувати базу і таким чином завдати шкоди нашим повітряним можливостям, але йому це не вдалося. Літаки ВПС продовжують злітати і сідати з бази і вирушати на наступальні і оборонні місії, в тому числі літаки "Адір" (F-35), які зараз повертаються з місії з оборони бази, і незабаром ви побачите, як вони приземляються, - заявив Хагарі.

Крім того, за його словами, під час атаки з Іраку та Ємену було запущено кілька безпілотників і ракет, хоча жодна з них не увійшла в повітряний простір Ізраїлю. Видання з посиланням на управління аеропортів країни на пише, що Ізраїль знову відкрив повітряний простір через сім годин після його закриття через напад Ірану.

Нагадаємо, Трамп - про допомогу Україні: Думаємо, щоб надати її у вигляді кредиту

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next