Туреччина будує потужне газосховище в центрі країни

Туреччина будує потужне газосховище в центрі країни

Туреччина будує потужне газосховище в районі озера Туз, що в центральній частині країни. Початковий об’єм становить 1,2 млрд кубометрів, згодом він буде збільшений у кілька етапів.

Про це повідомив міністр енергетики та природних ресурсів Туреччини Альпарслан Байрактар, передає TRT Haber.

Поточна потужність підземного сховища природного газу Tuz Gölü становить 1,2 млрд кубометрів. На першому етапі вона буде збільшена до 3,5 млрд кубометрів, - заявив міністр.

Надалі, завдяки залученню інвестицій, об'єм сховища планується збільшити до 5,4 млрд кубометрів.

Коли ми це зробимо, у 2028 році Туреччина матиме сховище природного газу приблизно на 12 млрд кубометрів. Це означає, що зможемо зберігати 20% від обсягу нашого споживання. Тут важлива не тільки поточна потужність сховища, але й добова потужність газопостачання озера Туз. Нині вона становить 40 млн кубометрів, із збільшенням потужності вона досягне 80 млн кубометрів, - додав міністр.

За його словами, однією з найважливіших умов, аби бути газовим центром чи торговельним центром, є потужна інфраструктура.

Туреччина матиме інфраструктуру для постачання газу, який використовується домогосподарствами у найхолодніший зимовий день, лише з наших сховищ газу, цей газ ми видобуваємо в Чорному морі, - сказав Байрактар.

Міністр нагадав, що країна має угоди про постачання природного газу з Румунією, Угорщиною, Болгарією, у планах - підписати угоду і з Сербією.

Нагадаємо, У Німеччині підпалили будинок очільника концерну Rheinmetall через допомогу Україні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Двоє українських студентів з Сумщини загинули внаслідок ДТП у Туреччині Двоє українських студентів з Сумщини загинули внаслідок ДТП у Туреччині
Внаслідок ДТП на заході Туреччини, загинуло двоє молодих українських туристів, ще двоє їхніх супутників були госпіталізовані до лікарні з численними травмами.
Loading...
Load next