Держдеп США: росія використала заборонену хімічну зброю на війні в Україні

Держдеп США: росія використала заборонену хімічну зброю на війні в Україні

Державний департамент США підтвердив, що окупаційні війська РФ застосували проти Сил оборони України заборонену хімічну речовину хлорпікрин.

Про це йдеться у документі, що пояснює введення проти Росії нових санкцій.

У держдепі заявили, що росіяни регулярно порушують Конвенцію про заборону хімічної зброї.

Використання таких хімікатів не є поодиноким інцидентом і, ймовірно, викликане бажанням російських військ витіснити українські сили з укріплених позицій і досягти тактичних переваг на полі бою, - йдеться у повідомленні.

Держдеп США наклав санкції на Війська радіаційного, хімічного та біологічного захисту міноборони Росії, Науково-дослідний інститут прикладної акустики та 48-й Центральний науково-дослідний інститут міноборони.

Під санкції також потрапили чотири компанії з програми хімічної зброї Росії.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби зафіксовано 100 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next