Офіс прокурора МКС заявив про погрози на свою адресу

Офіс прокурора МКС заявив про погрози на свою адресу

Офіс прокуратура Міжнародного кримінального суду (МКС) засудив погрози на свою адресу та спроби вплинути на посадових осіб.

Відповідна заява була оприлюднена у соцмережі X.

Зазначається, що “незалежність і неупередженість Суду підриваються, коли окремі особи погрожують вжити “заходи у відповідь” щодо Суду або співробітників Суду, якщо Офіс на виконання свого мандату ухвалить рішення щодо розслідувань або справ, що підпадають під юрисдикцію Суду. Такі погрози, навіть якщо вони не виконуються, також можуть бути злочином проти правосуддя згідно зі ст. 70 Римського статуту”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що водночас Офіс прокурора МКС усвідомлює, що існує значний суспільний інтерес до розслідувань, та вітає коментарі, повідомлення про занепокоєння та участь у своїй діяльності державних і обраних посадових осіб, неурядових організацій, науковців та активістів.

Офіс прагне конструктивно взаємодіяти з усіма зацікавленими сторонами щоразу, коли такий діалог відповідає його мандату відповідно до Римського статуту, діяти незалежно і неупереджено.

Згідно з 70-ю статтею Римського статуту, зокрема, до злочинів проти правосуддя входять створення перешкод, корупційний вплив на посадову особу Суду, залякування або протиправний вплив з метою примусити або переконати посадову особу установи не виконувати або виконувати неналежним чином її обов'язки.

Офіс наполягає на негайному припиненні будь-яких спроб перешкоджати, залякувати чи неправомірно впливати на його посадових осіб.

У заяві не уточнюють, з чиєї саме сторони надходять погрози та проти кого вони спрямовані, але наполягають на тому, щоб “усі спроби перешкоджати, залякувати чи вплинути на її посадових осіб негайно припинилися”.

Нагадаємо, У 5 областях завершують будівництво фортифікацій - Міноборони

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Теги: 
Читайте також
Бойовики "Талібану" погрожували відібрати український літак, - ЗМІ Бойовики "Талібану" погрожували відібрати український літак, - ЗМІ
Бойовики хотіли домогтися офіційного визнання від влади України. Таким чином операція щодо евакуації громадян з Афганістану тривала тиждень.
Поліція викрила зловмисників, які поширювали провокаційні листівки на Закарпатті Поліція викрила зловмисників, які поширювали провокаційні листівки на Закарпатті
Правоохоронці затримали трьох чоловіків, яких підозрюють в розклеюванні листівок із погрозами українцям угорського походження у місті Берегове на Закарпатті.
Незаконно засудженому в Росії політв'язню Лимешку вкололи російську COVID-вакцину Незаконно засудженому в Росії політв'язню Лимешку вкололи російську COVID-вакцину
Незаконно засудженого українця проти волі щепили російською вакциною. Лимешку погрожували поміщенням до штрафного ізолятора та забороною спілкуватися з родичами, цим самим змусили політв'язня підписати згоду на щеплення вакциною, яка не визнана ВООЗ.
Loading...
Load next