росіяни застосували по Харківщині спеціально обладнаний ФАБ-1500

росіяни застосували по Харківщині спеціально обладнаний ФАБ-1500

Війська росії запустили по селу Моначинівка в Куп'янському районі Харківської області авіабомбу вагою в півтори тонни.

Про це розповів начальник Слідчого управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

За даними поліції, ФАБ-1500 росіяни обладнали спеціальним модулем, щоб бомба могла планувати в повітрі після пуску з літака.

Озброєння такої потужності проти нас використали вперше […] Здригнулося все навколо, ніби розпочався землетрус. Одним ударом знищена ціла вулиця, — написав Болвінов.

Він розповів, що в цьому селі (за годину їзди від лінії зіткнення) залишилося не більше сотні місцевих і не було жодного військового.

Єдине, чого вони (окупанти — ред.) змогли досягти, — зруйнували селянам будинки та вбили 88-річну жінку. Її тіло діставали з-під завалів після удару, — зазначив Болвінов.

Нагадаємо, У Києві 5 днів триватимуть військові навчання: деталі

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Loading...
Load next