Нацполіція отримала 26 авто і шість мобільних ДНК-лабораторій від Японії і Програми розвитку ООН

Нацполіція отримала 26 авто і шість мобільних ДНК-лабораторій від Японії і Програми розвитку ООН

Криміналісти Нацполіції України отримали від уряду Японії та Програми розвитку ООН (ПРООН) 26 автомобілів і шість мобільних ДНК-лабораторій.

Про це поінформував Департамент комунікації НПУ.

Сьогодні за підтримки ПРООН в Україні та Посольства Японії в Україні відбулася передача техніки для посилення криміналістичних підрозділів Нацполіції. Це стало можливим у рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Сприяння безпеці людини в Україні через реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною, - зазначається у повідомленні.

За інформацією установи, криміналістичні підрозділи НПУ у всіх регіонах для ще більш ефективної роботи отримали 26 авто Volkswagen Crafter, шість мобільних ДНК-лабораторій та інше обладнання.

У Нацполіції поінформували, що пересувні криміналістичні лабораторії на базі авто Volkswagen Crafter укомплектовані необхідним технічним устаткуванням для забезпечення якісного проведення оглядів місць подій та швидкісного встановлення ДНК-профілю людини в складних польових умовах.

Перший заступник голови НПУ Максим Цуцкірідзе сказав, що ця допомога міжнародних партнерів значно розширить можливості криміналістичних підрозділів, а відтак, сприятиме оперативнішому документуванню воєнних злочинів.

Я вкотре хочу від імені Нацполіції подякувати за надану допомогу, це також і міжнародні тренінги, відвідування Японії нашими криміналістами, отримання нових навичок, - зазначив Цуцкірідзе.

Заступник міністра внутрішніх справ Василь Тетеря подякував представникам ПРООН в Україні та Посольству Японії за надану допомогу і заявив, що японський уряд є одним із тих, хто з першого дня повномасштабного вторгнення РФ постійно підтримує Україну.

Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда подякував усім поліцейським за те, що вони щодня працюють над встановленням справедливості, ризикуючи власним життям.

Я щиро сподіваюся, що ці валізи-набори для криміналістів, і автівки, і той тренінг, який пройшли українські поліцейські, покращить роботу щодо встановлення справедливості та доказів злочинів у цій війні. Ми маємо працювати разом, щоби притягнути всіх воєнних злочинців до відповідальності, - сказав Мацуда.

Нагадаємо, Байден викликав Трампа на дебати

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next