Чиновника КМДА, якого підозрюють у поборах з перевізників, відсторонили та відправили під домашній арешт

Чиновника КМДА, якого підозрюють у поборах з перевізників, відсторонили та відправили під домашній арешт

Чиновника Київської міської державної адміністрації відсторонили від посади та відправили під домашній арешт через підозру у систематичному вимаганні грошей зі столичних перевізників.

Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.

Там зазначили, що Печерський суд Києва відсторонив від посади заступника директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА та обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Чиновнику обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 3 млн гривень.

5 червня Державне бюро розслідувань повідомило про підозру заступнику директора одного із департаментів КМДА, який, за даними правоохоронців, вимагав хабарі у київських автоперевізників. Посадовцю КМДА загрожує до 10 років ув’язнення.

Також підозру отримав приватний підприємець, який допомагав чиновнику організувати систему поборів, заявили в ДБР.

У ДБР розповіли, що у квітні 2024 року до бюро звернулася дружина військовослужбовця, яка керувала фірмою чоловіка з перевезень, поки той служить. За її словами, чиновник КМДА систематично чинив тиск на компанію з вимогою щотижнево передавати йому 40 тисяч гривень за право роботи на маршруті. В іншому разі їй погрожували розірвати чинний договір на пасажирські перевезення.

Гроші мали передавати через підприємця-посередника. Правоохоронці затримали його одразу після отримання першої частини хабаря.

Нагадаємо, Латвія збільшила квоту для реабілітації українських військових до 200 пацієнтів на рік

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Попросив не "оформляти": у Чернівецькій області п'яний полковник поліції намагався "домовитися" з патрульними, які його зупинили (відео) Попросив не "оформляти": у Чернівецькій області п'яний полковник поліції намагався "домовитися" з патрульними, які його зупинили (відео)
Раніше Єфтеній був заступником начальника волинського управління боротьби з організованою злочинністю.
Хотів хабар, а отримає термін: у столиці затримали посадовця, який вимагав у мешканки 2000 доларів (фото) Хотів хабар, а отримає термін: у столиці затримали посадовця, який вимагав у мешканки 2000 доларів (фото)
Хабар він вимагав за невжиття заходів щодо реалізації автомобіля «Range Rover», який в жінки вилучити в рамках виконавчого провадження.
Loading...
Load next