Україна та ЄС узгодили текст угоди про гарантії безпеки

Україна та ЄС узгодили текст угоди про гарантії безпеки

Сьогодні, 19 червня, українська та європейська сторони провели завершальний раунд переговорів щодо безпекової угоди, у результаті яких ЄС і Україна узгодили текст документу.

Про це повідомляє Офіс президента України.

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква провів завершальний раунд переговорів щодо безпекової угоди з ЄС із заступником Генерального секретаря Європейської служби зовнішньої діяльності з питань миру, безпеки та оборони Шарлем Фрізом, - інформують у матеріалі.

Зазначено, що під час зустрічі сторони узгодили текст безпекової угоди, а також домовились підписати її найближчим часом.

В ОП підкреслюють, що двосторонню угоду про безпеку з Європейським Союзом Київ підпише на виконання Спільної декларації про підтримку України, яку ЄС і держави G7 схвалили у Вільнюсі 12 липня 2023 року.

Нагадаємо, Організація американських держав приєдналася до комюніке Саміту миру

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Нідерландах за контрабанду людей затримали двох українців У Нідерландах за контрабанду людей затримали двох українців
Судно з албанськими мігрантами прямувало у Великобританію. Відомо, що мігранти спершу намагалися сісти на контейнерні кораблі в портах Іджмуйдена, Хук-ван-Холланда чи Роттердама
Кокаїн серед бананів: СБУ затримала на Одещині іноземних наркоторговців (фото) Кокаїн серед бананів: СБУ затримала на Одещині іноземних наркоторговців (фото)
Під час спецоперації в Одесі правоохоронці СБУ затримали трьох співорганізаторів наркобізнесу, які намагались ввезти в Україну кокаїн у бананах.
На Закарпатті викрили нелегалів, які під виглядом студентів прибували в Україну (відео) На Закарпатті викрили нелегалів, які під виглядом студентів прибували в Україну (відео)
Українські прикордонники викрили схему незаконної міграції, учасники якої переправляли через кордон в Україну, а згодом у ЄС вихідці з Південної Азії.
Loading...
Load next