Президент Німеччини закликає захистити ідеали ЄС від екстремістів

Президент Німеччини закликає захистити ідеали ЄС від екстремістів

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що наступне покоління європейських посадовців має захищати свободу і демократію – ідеали Європейського Союзу.

Його заяву наводить dpa.

За словами Штайнмаєра, ще "ніколи ще не було важчого часу для боротьби за Європу".

Президент Німеччини виступав у бельгійському Брюгге перед випускниками Коледжу Європи, елітного навчального закладу, який готує наступне покоління посадовців для роботи в інституціях ЄС.

У своїй промові Штайнмаєр закликав випускників бути оптимістами, що, за його словами, є рідкісною рисою, особливо "в Європі, де кризовий режим", здається, є новою нормою.

Заохочуючи випускників не втрачати надії, Штайнмаєр нагадав про виклики, з якими зіткнулося його покоління після падіння комунізму в Німеччині та Європі і падіння Берлінського муру.

Так, це дійсно важкий час для вступу на державну службу. Кожне покоління відчуває поклик історії. Кожне покоління стикається з викликами, які його визначають, – сказав Штайнмаєр.

Але з одного погляду на світ навколо нас, я думаю, буде справедливо сказати, що від вашого покоління вимагається більше, ніж від багатьох поколінь до нього, – сказав він, підкресливши виклики зміни клімату і війни в Україні та на Близькому Сході.

Президент Німеччини відзначив зростання розколу та екстремістської риторики в європейській політиці після успіху ультраправих на виборах до Європарламенту.

Штайнмаєр закликав випускників захистити демократію та ЄС від екстремізму, щоб молодих європейців не вбивали знову "заради націоналізму та ненависті".

Нагадаємо, Окупанти вивезли чергову групу із 43 дітей з ТОТ Бердянська

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next