Лубінець узяв на контроль справу чоловіка, якого судять за виготовлення зброї для захисту від загарбників

Лубінець узяв на контроль справу чоловіка, якого судять за виготовлення зброї для захисту від загарбників

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець узяв на особистий контроль справу жителя Сумської області, якого судять за виготовлення зброї для захисту свого села від російських загарбників на початку повномасштабного вторгнення.

Про це омбудсмен повідомив у соцмережі.

 За словами Лубінця, із медіа йому стало відомо, що на Сумщині судять чоловіка, який готувався до повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

У сюжеті "Суспільне. Суми" йдеться про те, що чоловік виготовив зброю з метою самозахисту — для того, аби захищати рідне село від загарбників. Тоді вся Україна виготовляла "коктейлі Молотова", а нині чоловік постав перед судом за прагнення захистити себе та односельчан, - зазначив омбудсмен.

Він зауважив, що відповідно до ст. 17 Конституції "захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього українського народу". Тож чоловік сумлінно виконував свій обов'язок, а опинився на лаві підсудних”.

Беру цю справу на особистий контроль та буду вживати всіх належних заходів для захисту прав людини, адже здоровий глузд та справедливість мають перемогти, - заявив Уповноважений ВР.

Нагадаємо, Бурштинська ТЕС після російських обстрілів не підлягає відновленню

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Співробітники СБУ викрили розкрадання коштів з рахунків "Благодійного фонду батальйону «Донбас» Співробітники СБУ викрили розкрадання коштів з рахунків "Благодійного фонду батальйону «Донбас»
Співробітники Служби безпеки України викрили протиправну діяльність громадянки України, яка підозрюється у розкраданні коштів з рахунків «Благодійного фонду батальйону «Донбас». Слідством встановлено, що жінка мала доступ до карткового рахунку фонду.
Loading...
Load next