На Закарпатті затримали дніпропетровського наркоторговця зі спільниками: деталі

На Закарпатті затримали дніпропетровського наркоторговця зі спільниками: деталі

Поліція Закарпаття затримала міжрегіональну групу постачання та збуту наркотиків. Про це повідомила пресслужба ГУНП у Закарпатській області.

Під час розслідування вдалося встановити, що організатором схеми є 40-річний голова однієї з профспілкових організацій, який в перші дні повномасштабного вторгнення росії в Україну виїхав з Дніпропетровської області на постійне місце проживання до Закарпаття.

Прибувши до регіону зловмисник продовжив підтримувати зв’язки зі своїми спільниками з Дніпропетровщини. За ініціативи 40-річного фігуранта, разом вони налагодили схему для постачання наркотоварів, які в подальшому організатор збував мешканцям області, - зазначили в поліції.

Правоохоронцям вдалося встановити, що для приховування злочину та оперативної доставки, фігуранти користувалися послугами однієї з логістичних компаній. В ході документування злочинної діяльності оперативники зафіксували близько 10 таких трансферів.

Експерти у своїх висновках підтвердили, що речовина, яку постачали наркоторговцю з Дніпропетровської області, є особливо небезпечним наркотичним засобом. Також їх протиправну діяльність підтверджують зафіксовані правоохоронцями телефонні розмови.

Організатора та двох спільників, підозрюваних в налагодженні міжрегіонального каналу наркоторгівлі поліцейські затримали у порядку статті 208 КПК України та помістили в ізолятор тимчасового тримання. Слідчі повідомили їм про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.

Злочинну діяльність зловмисників припинено. За скоєне їм загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Заходи з викриття проводили оперативники кримінальної поліції ГУНП в Закарпатській області та Управління боротьби з наркозлочинністю. Досудове розслідування здійснюють слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів, за процесуального керівництва прокуратури.

З власних джерел журналіста Віталія Глаголи відомо, що йдеться про Сергія Джихура – колишнього міліціонера, тепер голову Первинної профспілки «Правозахисники країни».

За моєю інформацією, з міліції його з ганьбою звільнили за пʼянку та втрату табельної зброї. Після цього Джихур роками дискредитував у своїх дописах роботу правоохоронних відомств, напевно через особисті образи, а прикривав це все бурхливою діяльністю профспілки. З початком війни він втік з рідного Дніпра до Закарпаття. Тут придбав собі будинок та планував спокійно приторговувати наркотиками. Не вийшло… Тепер наступні 10 років він може провести за ґратами, - зазначив Віталій Глагола

Нагадаємо, На Прикарпатті прибрали блокпост, на якому місцеві напали на військового ТЦК

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Закарпатті СБУ затримала сепаратиста, який закликав відокремити область від України На Закарпатті СБУ затримала сепаратиста, який закликав відокремити область від України
Правоохоронці Служби безпеки України затримали інтернет-агітатора, який закликав змінити межі української території та відокремити Закарпатську область від України.
Викрадення, розбій та наркотики: поліція затримала злочинну банду на Закарпатті (відео) Викрадення, розбій та наркотики: поліція затримала злочинну банду на Закарпатті (відео)
В Україні поліція викрила злочинну організацію, яка тривалий час діяла на Закарпатті. Під час 23 обшуків у зловмисників вилучили понад 50 одиниць вогнепальної зброї і цілий арсенал холодної зброї.
На Закарпатті затримали громадянина Румунії, якого за вбивство розшукував Інтерпол На Закарпатті затримали громадянина Румунії, якого за вбивство розшукував Інтерпол
Громадянин Румунії скоїв вбивство у Німеччині та намагався уникнути покарання через, що і знаходився у міжнародному розшуку.
Loading...
Load next