Естонія запропонувала Росії спільно виміряти дно Нарви

Естонія запропонувала Росії спільно виміряти дно Нарви

У МЗС Естонії в понеділок викликали представника посольства РФ для передання дипломатичної ноти, в якій естонська сторона пропонує Росії провести спільні вимірювання фарватеру річки Нарви.

Про це повідомляє Err.

У ноті Естонія запросила від Росії пояснень з приводу зняття 25 фарватерних буїв у ніч на 23 травня.

У своїй відповіді Росія заявила, що Естонія розмістила ці буї в російських водах, проте Естонія з цим твердженням не згодна. За даними пресслужби МЗС Естонії Росія не надала жодних матеріалів на користь своєї інтерпретації, що буї нібито перебували на території РФ.

За повідомленням МЗС, Естонія не згодна з таким способом розв'язання розбіжностей, коли замість мирного діалогу під покровом ночі прибирають буї. У дипломатичній ноті Естонія закликала Росію розв'язати можливі розбіжності з приводу точного місця розташування буїв. Спільні вимірювання фарватеру, за оцінкою МЗС Естонії, надали б можливість вирішити розбіжності.

У своїй ноті Естонія зауважила, що країни по-різному розуміють напрямок фарватеру, який також є основою контрольної лінії між Естонією та Росією. Оскільки умови в проточних водоймах можуть змінюватися протягом десятиліть через природні умови, Естонія запропонувала провести їхні спільні вимірювання.

Востаннє дно Нарви вимірювали майже 20 років тому.

Нагадаємо, В Україні повідомили про підозру у катуванні людей двом ФСБшникам із Криму

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next