Греція продовжила військові навчання, аби стримати транспортування російської нафти

Греція продовжила військові навчання, аби стримати транспортування російської нафти

Греція знову продовжила військово-морські навчання, які значною мірою стримують перевалку російської нафти поблизу її узбережжя і змушують перенаправляти в інші місця.

Про це повідомляє Bloomberg.

Навчання в Лаконійській затоці, які мали завершитися в понеділок, триватимуть ще два місяці - це найдовше продовження на сьогодні, повідомила Гідрографічна служба ВМС Греції.

Військово-морські заходи були запроваджені в травні і потім кілька разів продовжувалися.

Уряд раніше заявляв, що ці навчання покликані зупинити ризиковану перевалку російської нафти з борту на борт застарілих суден, яка може становити загрозу для безпеки на морі.

Згідно з даними відстеження суден, зібраними агентством Bloomberg, з 4 травня, коли заборона набула чинності, не було зафіксовано жодного випадку передачі нафти з судна на судно.

Згідно з даними Kpler і статистикою відстеження суден, зібраною Bloomberg, значна частина перевалки перемістилася у води поблизу берегів Єгипту, Мальти і Західної Африки.

Що стосується нафтопродуктів, то більшість переміщень, які досі відбуваються поблизу Греції, проходять у дозволеній зоні між місцями проведення навчань.

Нагадаємо, У Великій Британії українські біженці ризикують залишитися безхатьками

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next