У Великій Британії українські біженці ризикують залишитися безхатьками

У Великій Британії українські біженці ризикують залишитися безхатьками

Британський Червоний Хрест випустив тривожний звіт, що висвітлює складні умови, з якими стикаються тисячі українських біженців, які втекли до Великої Британії після початку війни в Україні.

Про це повідомляє The Guardian.

У Червоному Хресті зазначили, що попри допомогу урядових програм, таких як "Оселі для України", понад 9 тисяч з 200 тисяч сімей опинилися під загрозою стати безхатьками.

Причини цього різноманітні, від погіршення стосунків з приймаючими сім'ями до труднощів у доступі до приватного житла. Звіт також зазначає, що українці в чотири рази частіше, ніж населення в цілому, стикаються з проблемою бездомності.

Червоний Хрест навів приклади, коли українські біженці опинились під ризиком залишитись без даху над головою:

  • одна жінка, яка шукала житло, звернулася до всіх 65 житлових асоціацій у Глазго, перш ніж нарешті знайшла житло;
  • деякі біженці були змушені спати на вулиці або в невідповідних умовах після того, як їхні приймаючі сім'ї раптово виселили їх;
  • одного разу жінка, яка шукала житло через Інтернет, потрапила до небезпечної ситуації: перевірка волонтерської організації показала, що житло, запропоноване їй, було призначене для сексуальної експлуатації, з замком на дверях ззовні та відеокамерами у спальні;
  • одна жінка, яка переїжджала з місця на місце протягом двох років, повернулася в Україну, коли не змогла знайти житло у Великій Британії, а потім знову повернулася до країни після ескалації війни;
  • одна сім'я, яка брала участь у програмі сімейного розміщення, опинилася в ситуації, де три покоління людей спали на одному ліжку.

Червоний Хрест закликає уряд змінити систему, щоб забезпечити безпеку та стабільність для українських біженців. У звіті пропонуються кроки, які включають:

  • покращення механізмів захисту схем розміщення;
  • застосування позитивного досвіду українських схем розміщення для створення більш ефективних програм у майбутньому;
  • збільшення допомоги переміщеним особам у доступі до приватного орендного сектору;
  • збільшення доступного житла;
  • створення національної стратегії інтеграції, яка б сприяла рівній підтримці всіх переміщених осіб.

Понад два роки тому життя людей в Україні перевернулося з ніг на голову. Вони потребували нашої підтримки та співчуття, і Велика Британія стала місцем безпеки для багатьох тисяч людей, - зазначив виконавчий директор з комунікацій та зовнішніх зв'язків Британського Червоного Хреста Сел Коплі.

Однак, ця безпека не завжди забезпечувала стабільність, необхідну людям для відновлення їхнього життя. Занадто багато сімей були змушені спати на вулиці або жити в місцях, де вони відчували себе в небезпеці".

Він зауважив, що така ситуація негативно впливає на психічне здоров'я та благополуччя українських біженців.

Ми повинні покращити підтримку, доступну для українців у Великій Британії, та вивчити досвід України, щоб у майбутньому створити більш ефективні та безпечні маршрути, - додав Коплі.

Нагадаємо, Литва припиняє безкоштовне навчання для українських студентів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Укрзалізниця запускає новий ресурс з повідомленнями про евакуаційні потяги Укрзалізниця запускає новий ресурс з повідомленнями про евакуаційні потяги
Компанія запустила сайт для пасажирів, де можна буде отримати всю актуальну інформацію про евакуаційні рейси
Ми будемо використовувати особняки російських олігархів для розміщення українських біженців, - Домінік Рааб Ми будемо використовувати особняки російських олігархів для розміщення українських біженців, - Домінік Рааб
Розкішні маєтки російських олігархів конфіскують без виплат компенсацій, а потім у них поселять біженців із України, які рятуються від війни.
Loading...
Load next