Допомагав рашистам «зомбувати» жителів Харківщини: СБУ затримала колаборанта

Допомагав рашистам «зомбувати» жителів Харківщини: СБУ затримала колаборанта

Служба безпеки та Національна поліція затримали у Харкові ще одного колаборанта, який співпрацював з рф на початку повномасштабної війни.

Про це повідомляє СБУ.

Мова йде про колишнього працівника телекомунікаційної компанії з Куп’янська, який після захоплення міста підтримав агресора. За це навесні 2022 року окупанти призначили його «технічним директором» місцевого телепровайдера.

Тоді фігурант одразу розпорядився «відрізати» абонентів від трансляції українських телеканалів та інтернет-послуг. Замість мовників нашої держави колаборант «під’єднав» більшу частину міста та прилеглих селищ до телевізійних ефірів росТБ.

У такий спосіб рашисти використовували технологічні можливості місцевого провайдера для масового поширення кремлівської пропаганди серед мешканців громади. Після звільнення райцентру колаборант виїхав до Харкова, де намагався уникнути правосуддя, постійно змінюючи адреси орендованих квартир.

Співробітники СБУ розшукали зловмисника і затримали його за місцем тимчасового проживання в обласному центрі. Крім того встановлено особу його спільника. Ним виявився ще один мешканець Куп’янська, який під час окупації влаштувався «фінансовим директором» місцевого телепровайдера.

Напередодні звільнення громади він втік разом з військами рф на тимчасово захоплену частину території на сході України.

На підставі зібраних співробітниками СБУ доказів затриманому фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує 12 років тюрми.

За цією ж статтею кваліфіковано злочинні дії його спільника, який переховується на тимчасово окупованій частині території нашої держави.

Нагадаємо, Британська розвідка пояснила, чому росіяни скасували парад ВМС у Кронштадті

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Loading...
Load next