Команда Гарріс визначилася з основними претендентами на посаду віцепрезидента - Bloomberg

Команда Гарріс визначилася з основними претендентами на посаду віцепрезидента - Bloomberg

Потенційний кандидат у президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс визначилася з колом потенційних претендентів на посаду віцепрезидента.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела.

Зазначається, що Гарріс розглядає широкий спектр кандидатів. За словами обізнаних із процесом осіб, склався певний шортліст, до якого увійшли сенатор від Арізони Марк Келлі, губернатор Пенсільванії Джош Шапіро та губернатор Міннесоти Тім Вальц. Усі троє мають загальнонаціональний авторитет.

Прессекретар кампанії Кевін Муньос заявив, що Гарріс «доручила своїй команді розпочати процес перевірки потенційних соратників». Його очолить колишній генеральний прокурор Ерік Голдер, юридична фірма якого Covington & Burling LLP має від 12 до 15 досьє на кандидатів.

Очікується, що Гарріс зробить вибір до 7 серпня, щоб узгодити його з планом Демократичної партії затвердити номінацію на президентські вибори до цієї дати.

Як зазначається, більшість у списку Гарріс - білі чоловіки з центристськими поглядами, які можуть допомогти їй здобути підтримку виборців, також бізнес-лідерів і донорів.

Приміром, Джош Шапіро вправний оратор, який може залучити голоси виборців у сільській місцевості, яка вважається слабким місцем для демократів.

Тім Вальц, колишній вчитель і член Національної гвардії США, може стати противагою Трампу на Середньому Заході.

Марк Келлі представляє штат, який є прикордонною територією.

Гарріс також розглядає варіанти у межах адміністрації Байдена. Зокрема, йдеться про міністра торгівлі Джину Раймондо і міністра транспорту Піта Бутіджеджа.

Представник кампанії Гарріса сказав, що вона оцінює потенційних кандидатів на основі спільних політичних цінностей, в тому числі щодо економіки і демократії, а також їхньої здатності виступати в ролі керівного партнера, який зможе стати на чолі країни, якщо це буде необхідно.

Ті, кого Гарріс розглядає як кандидатів, публічно мало говорять про процес відбору, хоча мало хто заперечує свою зацікавленість, зазначає Bloomberg.

Нагадаємо, Фіцо запропонував Шмигалю «технічне рішення» щодо транзиту нафти російського «Лукойлу»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next