МОУ: 29% невралгічних захворювань військових, пов’язаних зі стресом – ПТСР, цифра буде зростати

МОУ: 29% невралгічних захворювань військових, пов’язаних зі стресом – ПТСР, цифра буде зростати

Кількість військовослужбовців з діагнозом «невралгічні захворювання, пов’язані зі стресом», поступово зростає. Наразі 29% цих захворювань становить ПТСР, і ця цифра, за прогнозами, буде зростати.

Про це заявила Оксана Сухорукова, очільниця Департаменту охорони здоров’я Міністерства оборони України, під час виступу на секції, присвяченій психологічному забезпеченню Збройних Сил, на 1-му щорічному міжнародному Конгресі з військової медицини та ментального здоров’я.

Вона наголосила на важливості надання психологічної підтримки та допомоги військовослужбовцям на всіх етапах служби. Вона окреслила чотири основні етапи психологічної допомоги:

  • Самодопомога або допомога за принципом «рівний-рівному»
  • Кризові інтервенції
  • Психологічні пункти розвитку на безпечній відстані від лінії фронту
  • Довготривала психологічна допомога

Особливу увагу приділено підтримці військовослужбовців, які повертаються з полону, та їхніх родин.

Ми зобов’язані підтримати родини на всьому цьому шляху: від моменту отримання повідомлення про те, що їхній близький зник безвісти, у пошуку, в очікуваннях і до його звільнення, — підкреслила очільниця Департаменту охорони здоровʼя МОУ.

Нагадаємо, Росіяни вперше вивели у море одразу три підводні човни - Плетенчук

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Великдень бойовики лише один раз порушили режим "тиші" на Донбасі На Великдень бойовики лише один раз порушили режим "тиші" на Донбасі
Серед українських військових втрат нема, однак російські окупанти відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів неподалік Катеринівки.
На Донбасі загинув український боєць 93-ї бригади "Холодний Яр" з Кривого Рогу (фото) На Донбасі загинув український боєць 93-ї бригади "Холодний Яр" з Кривого Рогу (фото)
Сьогодні на Донбасі загинув 37-річний боєць 93-ї бригади "Холодний Яр" Дмитро Товчигречка. Чоловік призвався на службу у січні 2021 року, це була його перша ротація.
Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші" Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші"
Протягом доби 1 травня бойовики 12 разів порушили режим тиші, внаслідок чого з української сторони є один військовий отримав поранення.
Loading...
Load next