Болгарія продовжила до 2025 року програму підтримки українських біженців

Болгарія продовжила до 2025 року програму підтримки українських біженців

Тимчасовий уряд Болгарії продовжив до кінця поточного року схему державної підтримки для розміщення українців, які отримали тимчасовий захист, рятуючись від війни.

Про це повідомляє The Sofia Globe.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду 31 липня.

Зазначається, що цю схеми допомоги, яка передбачає державні виплати на проживання, вперше запровадив у 2022 році болгарський уряд на чолі з Кирилом Петковим у відповідь на напад Росії на Україну.

Поточна схема допомоги, яка продовжувалася наступними тимчасовими урядами, призначеними президентом Болгарії Руменом Радевим, мала закінчитися 31 липня 2024 року.

Нині відомо, що з моменту вторгнення Росії в Україну в 2022 році до Болгарії в’їхало 2 454 748 українців.

Загалом Болгарія зареєструвала 181 868 осіб за схемою тимчасового захисту ЄС. У Болгарії залишаються 55 302 особи, а за державною схемою влаштовано 6 081 людину.

Нагадаємо, У Харкові працівник ТЦК за хабар та постійну знижку в барі обіцяв не мобілізовувати працівників закладу

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Від воєнного злочину – до геноциду: історії людей, що неможливо збагнути (відео) Від воєнного злочину – до геноциду: історії людей, що неможливо збагнути (відео)
Слідча група Міжнародного кримінального суду вже працює в Україні щодо збирання доказів. Очевидно, що вони свідчитимуть не лише про воєнні злочини, а й про злочини проти людяності.
Loading...
Load next