Вільнюс перевіряє інформацію про литовця, який воює з росіянами проти України

Вільнюс перевіряє інформацію про литовця, який воює з росіянами проти України

Правоохоронні органи Литви заявили, що перевіряють інформацію про литовського громадянина, який нібито воює на боці Росії проти України.

Про це повідомляє BNS.

Напередодні литовський блогер Скірмантас Малінаускас опублікував на своєму YouTube-каналі відео, де стверджує, що литовець Кястутіс Квєткус – якого він назвав "неодноразово судимим злочинцем з Юрбаркаса" – воює на боці Росії.

Тепер він поїхав воювати і вбивати українців, воювати в лавах окупантів, – заявив блогер.

BNS підтвердила, що Квєткус у соцмережах поділився відео, де стріляє з гранатомета і знімає себе в окопах, але не змогла підтвердити їхньої достовірності. Речниця генеральної прокуратури Литви Рита Стундієне заявила BNS, що інформація про Квєткуса "перевіряється і оцінюється в межах розслідування воєнних злочинів і злочинів проти людяності в Україні".

Після того, як Росія розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну, генеральна прокуратура Литви розпочала досудове розслідування щодо заборон міжнародного права на поводження з людьми, агресії та заборонених актів війни.

Нагадаємо, Байден скликав засідання з нацбезпеки через ймовірну атаку Ірану на Ізраїль

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next