Роблять «картинку»: у ДПСУ прокоментували переміщення техніки та військ у Білорусі

Роблять «картинку»: у ДПСУ прокоментували переміщення техніки та військ у Білорусі

Прикордонники не спостерігають пересування техніки та особового складу на території Білорусі у бік кордону з Україною.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Я не виключаю, що вони (Білорусь - ред.) можуть вглиб своєї території переміщувати техніку й особовий склад, може, не в значній кількості, а виключно для того, щоб робити таку картинку, продовжуючи здійснювати інформаційний вплив, зробивши прив’язку до кордону з Україною. Але, якщо говорити про лінію й близькість кордону, то ми не відмічаємо переміщення ні техніки, ні особового складу. Ми не бачимо навіть змін у діях прикордонних нарядів і сил прикордонного відомства Білорусі, - сказав речник ДПСУ.

Водночас він наголосив, що білоруський напрямок залишається загрозливим, і українські військові пильно стежать за ситуацією.

Цей напрямок, попри все, для нас залишається загрозливим, як і раніше, так і зараз. Бо Білорусь перебуває під впливом Росії і свого часу відкрила свій кордон для російських військ, які вторглися з цього напрямку в Україну. Тому маємо бути готові до будь-якого розвитку ситуації, що б там не відбувалося на території Білорусі. За тим, що відбувається в Білорусі, активно стежать підрозділи розвідки, Міноборони, ДПСУ, щоб можна було вчасно реагувати на загрози з цього напрямку, - заявив Демченко.

Нагадаємо, Студенти і багатодітні батьки зможуть отримати онлайн-відстрочку в Резерв+

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Ситуація на кордоні з Білоруссю контрольована, зокрема в межах Чорнобильської зони Ситуація на кордоні з Білоруссю контрольована, зокрема в межах Чорнобильської зони
Порушення кордону військовою технікою з суміжної країни не фіксували.
НАТО та США вважають, що Білорусь незабаром вступить у війну з Україною НАТО та США вважають, що Білорусь незабаром вступить у війну з Україною
Остаточне рішення залишається за путіним.
Україна додатково залучає до кордону із Білоруссю 8,5 тисяч військовослужбовців ДПСУ, НГУ та поліцейських (фото) Україна додатково залучає до кордону із Білоруссю 8,5 тисяч військовослужбовців ДПСУ, НГУ та поліцейських (фото)
Під час робочого візиту у Волинську область міністр внутрішніх справ Денис Монастирський перевірив стан охорони державного кордону з Республікою Білорусь і місця дислокації додаткових сил МВС, де розташовано підрозділи Держприкордонслужби, Нацгвардії та Нацполіції.
Loading...
Load next