Хорватія оголосила у розшук трьох українців, яких звинувачує у спаленні 35 суден

Хорватія оголосила у розшук трьох українців, яких звинувачує у спаленні 35 суден

Поліція хорватського регіону Істрія розшукує трьох українців, яких підозрюють у підпалі порту Медулін і знищенні 35 суден.

Про це повідомляє Балканський оглядач у Фейсбуці.

Зазначається, що підозрюваними у справі про підпал є 28-річний та двоє 25-річних громадян України.

У поліції поінформували, що під час розслідування було встановлено, що троє громадян України за попередньою змовою прибули з Польщі до Хорватії 14 травня, де припаркували автомобіль у районі Медуліна. Звідти підозрювані попрямували у бік порту.

Уночі, близько 3:40, поки двоє інших зловмисників були на варті, один із 25-річних хлопців прослизнув через огороджену частину пірсу та попрямував до причалу, – йдеться у заяві поліції.

Після цього підозрюваний кинув пляшку з легкозаймистою рідиною та спричинив пожежу, яка перекинулася на 34 пришвартовані судна, 22 з яких згоріли повністю, а інші – були пошкоджені вогнем, пише Балканський оглядач.

Власникам яхт, катерів та човнів було завдано матеріальних збитків на суму близько 2 мільйонів євро внаслідок інциденту.

У поліції зауважили, що наразі підозрюваних немає на території Хорватії, однак кримінальну справу проти них спрямовано до відповідної державної прокуратури. Наступним кроком має стати видача міжнародного ордеру на їх арешт.

Нагадаємо, Кабмін погодив призначення нового голови Тернопільської ОВА

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ затримала автобуси із російськими "тітушками" на Харківщині СБУ затримала автобуси із російськими "тітушками" на Харківщині
Служба Безпеки України затримала декілька автобусів із 60-тьма "тітушками", які мали завдання створити "картинку для російських ЗМІ". Провокаторів вдалось затримати на Харківщині з боку Донецька, Дніпра та Полтави.
Loading...
Load next