Турист з України видряпав на Колізеї свої ініціали, йому загрожує увʼязнення та 10 тис. євро штрафу

Турист з України видряпав на Колізеї свої ініціали, йому загрожує увʼязнення та 10 тис. євро штрафу

Юнак з України вигравіював своє імʼя на одній з найвідоміших споруд античного світу - амфітеатрі Колізей у Римі, йому загрожує позбавлення волі на термін від 6 місяців до трьох років.

Про це пише La Repubblica.

19-річний хлопець з України, відвідуючи пам'ятку давньоримської архітектури I ст., вирішив видряпати своє ім'я на стіні Колізею між першим кільцем і атріумом. Його дії привернули увагу іншої туристки, яка сповістила про це охорону. 

Інцидент стався 16 серпня. Охорона викликала поліцію, яка затримала юнака і склала протокол. Українцю повідомили про пошкодження та псування культурних цінностей - злочин, який передбачає позбавлення волі від шести місяців до трьох років. Хлопцю також доведеться заплатити адміністративний штраф, який може досягати 10 тис. євро.

Дякуємо за втручання поліції, яка зупинила та покарала автора нового акту вандалізму в Колізеї. У місті, повному скарбів, які є надбанням людства, точно не може бути місця для хуліганів та ідіотів, - заявив мер Рима Роберто Гуалтьєрі.

Подібні епізоди були й минулого літа. 23 липня 2023 року 17-річну туристку зі Швейцарії спіймав гід, коли вона вирізала свої ініціали на Колізеї. У червні того ж року затримали персонального тренера з Болгарії Івана Дімітрова, який пояснив свій вчинок так: "Я не знав, що Колізей був стародавнім".

Нагадаємо, МОУ озвучило кількість заброньованих від мобілізації осіб

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Поліція назвала причину загибелі львівського туриста у горах на Закарпатті (фото) Поліція назвала причину загибелі львівського туриста у горах на Закарпатті (фото)
Тіло померлого чоловіка, який як виявилось згодом був 49-річний львів'янин, 3 травня виявила група туристів поблизу гори Піп Іван. Загиблий був вдягнений у спортивну форму, але місцевий житель це чи турист встановити спочатку не могли.
На Закарпатті туриста з Києва якого шукали два місяці, знайшли мертвим На Закарпатті туриста з Києва якого шукали два місяці, знайшли мертвим
"На жаль, дива, на яке усі так сподівались, не сталося...", - рятувальники виявили тіло киянина, який зник близько двох місяців тому. Чоловік заблукав у Карпатах поблизу гори Гемба, однак лише сьогодні його вдалось знайти та чоловік вже був мертвим.
На весіллі в Італії загинув 3-річний український хлопчик На весіллі в Італії загинув 3-річний український хлопчик
Під час весільної забави у Італії загинула 3-річна дитина з України. Хлопчик впав у невеличкий басейн з водою та потонув.
Loading...
Load next