Директору меморіалу Голокосту у Німеччині погрожують після його застережень щодо "АдН"

Директору меморіалу Голокосту у Німеччині погрожують після його застережень щодо "АдН"

Директору меморіалу на місці колишнього концтабору Бухенвальд у Німеччині почали надходити погрози після того, як він розіслав старшим людям сотні тисяч листів із застереженнями щодо того, чим загрожує країні прихід до влади ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини".

Про це повідомляє Spiegel. 

Директор меморіалу у Бухенвальді та у Міттельбау-Дора Єнс-Крістіан Вагнер, фаховий історик, нещодавно розіслав у Тюрингії близько 350 000 паперових листів за адресами, де проживають люди віком понад 65 років – категорія, яка скоріш за все мало користується онлайн-ЗМІ та соцмережами. 

У листах історик висловив свої побоювання щодо майбутніх земельних виборів у Тюрингії, які пройдуть 1 серпня, а саме можливого високого результату "АдН". Він акцентував, що політсила намагається затерти пам’ять про страждання жертв нацистського режиму і тривіалізувати ідеологію націонал-соціалізму. 

Вагнер також нагадав, що осередок "АдН" у Тюрингії під наглядом Федерального офісу із захисту конституції як явно правоекстремістська організація. 

20 серпня історик заявив у своєму X (Twitter), що почав отримувати погрози. Серед іншого, хтось вивісив його портрет, вирізаний із розісланих листів, на стеллі меморіалу Міттельбау-Дора, що вшановує жертв "маршів смерті". 

Також йому писали погрози на електронну пошту.

У пресслужбі меморіалу зазначили, що погрози напевно є наслідком кампанії, та що після них оформили скаргу до поліції. 

Віцепрезиденка Бундестагу Катрін Герінг-Екардт назвала погрози історику неприпустимими.  

Вони хочуть залякати і змусити замовкнути тих, хто захищає демократію і культуру пам’яті. Це неприпустимо і потребує спротиву – з боку закону і нас як суспільства, – наголосила вона. 

Нагадаємо, Німеччина до кінця року поставить Україні ще чотири системи IRIS-T

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next