Україні важливо мати можливість знищувати військові цілі в тилу РФ західною зброєю - Умєров

Україні важливо мати можливість знищувати військові цілі в тилу РФ західною зброєю - Умєров

Для України критично важливо не дозволяти ворогу накопичувати сили поблизу нашої території і не менш важливо - могти знищувати західною далекобійною зброєю військові цілі в тилу РФ.

Про це під час зустрічі в Києві із заступником начальника Штабу оборони Великої Британії зі стратегій та воєнних операцій Харві Смітом заявив міністр оборони України Рустем Умєров.

У Міноборони поінформували, що основною темою зустрічі стали оборонні потреби України.

Для нас критично важливо не дозволяти ворогу накопичувати сили поблизу нашої території. Не менш важливо – мати можливість знищувати західним далекобійним озброєнням військові цілі в тилу РФ. Це – чи не єдиний шлях убезпечити наших людей від КАБів та інших руйнівних авіаударів, – сказав Умєров.

Він зазначив, що українське керівництво перебуває у постійному контакті з партнерами щодо необхідності застосування далекобійної зброї для виконання цих завдань.

Умєров і Сміт обговорили можливості для швидкого отримання дозволу на повноцінне застосування такої зброї.

Очільник МОУ заявив, що Британія була і є одним із ключових і найрішучіших союзників України у боротьбі з російською агресією. "Ми вдячні за це керівництву і народу цієї країни", - сказав він.

За словами Умєрова, світ уже отримав достатньо доказів того, що РФ розуміє тільки силу.

На його думку, Україна має спільно із союзниками ще раз показати рішучість і наявність такої сили, яка зупинить країну-агресора - Росію.

Нагадаємо, В Угорщині прокоментували наступ ЗСУ на Курську область

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія провела в окупованому Криму навчання з протиповітряної оборони Росія провела в окупованому Криму навчання з протиповітряної оборони
Російські військовослужбовці здійснили згортання пускових і радіолокаційних установок і здійснили марш в нові позиційні райони в окупованому Криму.
Неспокійна доба на Донбасі: проросійські бойовики 5 разів порушили "режим тиші" Неспокійна доба на Донбасі: проросійські бойовики 5 разів порушили "режим тиші"
Протягом минулої доби, 1 червня в районі окупованих територій та проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню.
На Великдень бойовики лише один раз порушили режим "тиші" на Донбасі На Великдень бойовики лише один раз порушили режим "тиші" на Донбасі
Серед українських військових втрат нема, однак російські окупанти відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів неподалік Катеринівки.
Loading...
Load next