Голодування бойового медика в Одесі: Лубінець підтвердив погані умови у лікарні

Голодування бойового медика в Одесі: Лубінець підтвердив погані умови у лікарні

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець триматиме на особистому контролі ситуацію з бойовим медиком 35-ї бригади морської піхоти Петром Коноплею, який оголосив голодування через незадовільні умови перебування в Одеській обласній психіатричній лікарні №2.

Про це повідомив Лубінець у соцмережі.

Омбудсмен зазначив, що після виявлення працівниками офісу тривожного відео, Представник Уповноваженого в Одеській області Марія Попова разом із працівниками регіонального представництва здійснили цільове відвідування Комунального некомерційного підприємства “Одеська обласна психіатрична лікарня № 2” Одеської обласної ради з метою перевірки належності умов перебування військових під час здійснення лікування.

За результатами відвідування інформація підтвердилася. Умови, в яких перебувають пацієнти, включно з військовослужбовцями, є абсолютно незадовільними і не відповідають встановленим стандартам. За словами Лубінця, з’ясувалося, що медичний заклад перебуває на завершальному етапі реорганізації та приєднується до КНП "Одеський обласний центр психічного здоров’я".

З огляду на виявлені порушення прав пацієнтів, терміново були направлені листи з рекомендаціями для органів державної влади щодо необхідних заходів для їх усунення.

Омбудсмен зазначив, що на основі інформації отриманої від обласної військової адміністрації та Департаменту охорони здоров'я, найближчим часом будуть прийняті відповідні управлінські рішення, зокрема можливе притягнення до адміністративної відповідальності осіб, відповідальних за харчування, а також розгляд питання про переукладення договорів з іншим постачальником.

Нагадаємо, Стефанчук підписав закон про заборону російської церкви в Україні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Ракетний обстріл Одеси: що відомо станом на зараз Ракетний обстріл Одеси: що відомо станом на зараз
2 ракети вразили військовий об’єкт та 2 житлові будинки.
Неспокійна ніч: над Одесою ППО збили ракети окупантів Неспокійна ніч: над Одесою ППО збили ракети окупантів
У деяких районах міста пожежа.
Loading...
Load next