Наразі є певні «позитивні моменти» щодо витіснення росіян із Харківщини - військові

Наразі є певні «позитивні моменти» щодо витіснення росіян із Харківщини - військові

Наразі є певні позитивні моменти у військових щодо витіснення росіян із Харківської області, але українські захисники не можуть онлайн коментувати тактичні епізоди, які відбуваються просто зараз.

Про це у ефірі телемарафону повідомивречник ОТУ «Харків» полковник Віталій Саранцев, відповідаючи на питання про витіснення росіян із Харківщини.

Наразі ми не можемо онлайн коментувати тактичні епізоди, які відбуваються просто зараз. Певні позитивні моменти у нас є. Частково нам вдається покращувати тактичне положення на певних локаціях. І ми про це обов’язково повідомимо трохи згодом, коли можна буде безпечно про це говорити, - заявив він.

Саранцев додав, що на Харківщині обстановка залишається складною — там противник намагається штурмувати на всіх активних ділянках фронту.

Ними залишаються райони населеного пункту Вовчанськ і прилеглі до нього населені пункти, а також напрямок Липці-Глибоке. Там окупант також намагається здійснювати штурмові дії. Утім, всі спроби противника просунутися зупиняються Силами оборони — він зазнає втрат та відступає, - зазначив речник.

Відповідаючи на питання, що відбувається у Вовчанську, він розповів, що там противник постійно переформовує штурмові групи, бо зазнає великих втрат.

Штурмові групи постійно поповнюються особовим складом. Тобто, РФ проводить таку внутрішню ротацію, залучає резерви, нарощує систему зв’язку, щоб більш ефективно для себе підготуватися до ведення цих штурмових дій тощо. Разом з тим ми при сприятливих умовах засобами дальньої розвідки виявляємо всі ці пересування і наносимо вогневе ураження - як по скупченнях противника, так і по планових цілях, позиціях, які він намагається створювати, досягши певного рубежу, - сказав Саранцев.

Нагадаємо, Україна та рф мали укласти угоду про припинення ударів по енергетиці ‒ Le Monde

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next