Замах на Трампа: ФБР не виявило жодних мотивів після аналізу пошукової історії підозрюваного

Замах на Трампа: ФБР не виявило жодних мотивів після аналізу пошукової історії підозрюваного

ФБР проаналізувало пошукові запити в інтернеті Томаса Меттью Крукса, якого підозрюють у спробі вбити колишнього президента США Дональда Трампа, за останні п’ять років. Жодних мотивів або іноземних зв’язків не виявили.

Про це пише Washington Post.

Слідчі також не знайшли перевірених доказів, які б вказували на те, що підозрюваний виконував чиєсь замовлення. Крім того, у ФБР не встановили послідовної політичної спрямованості стрілка.

За даними американської спецслужби, за місяць до нападу Крукс зробив понад 60 пошукових запитів про Трампа та чинного президента США Джо Байдена.

Інтернет-історія стрільця показує, що він шукав інформацію як про Національний з’їзд Демократичної партії, так і про Національний з’їзд Республіканської партії, а також досліджував логістику мітингу Трампа в Пенсільванії, повідомили представники ФБР.

Спеціальний агент ФБР Кевін Роджек зазначив, що діяльність Крукса в інтернеті також не вказує, що він поділяв ліві, чи праві погляди, а радше мав «суміш ідеологій».

На попередньому брифінгу представники ФБР показали, що Крукс шукав в інтернеті «як далеко був Освальд від Кеннеді», маючи на увазі вбивство президента Джона Кеннеді в 1963 році та його вбивцю Лі Гарві Освальда.

У спецслужбі підкреслили, що розслідування триває й агенти продовжують з’ясовувати інформацію щодо нападника та його можливих спільників.

Нагадаємо, За пів року Україна імпортувала легковиків на $2,3 мільярда

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next