Новий міністр оборони Великої Британії назвав підтримку України своїм пріоритетом № 1

Новий міністр оборони Великої Британії назвав підтримку України своїм пріоритетом № 1

Новий міністр оборони Великої Британії Джон Гілі назвав непохитну підтримку України своїм "пріоритетом номер один".

Про це повідомляє Politico.

Новий міністр оборони Сполученого Королівства назвав непохитну підтримку України своїм "пріоритетом номер один", попри те, що Британія наразі стикається з серйозними військовими викликами.

Гілі обійняв цю посаду у липні, коли лейбористи виграли перші за 14 років вибори.

Він висловив впевненість, що лейбористи зможуть виконати зобов’язання, збільшивши витрати на оборону та "ухвалити рішення, які дозволять напрацювати довгостроковий план, щоб зробити наші війська краще оснащеними для боротьби та стримування загроз, з якими ми стикаємося".

Я пишаюся тим, що Велика Британія об'єдналася на підтримку України, і я був рішуче налаштований, і Кір Стармер був рішуче налаштований продовжувати цю політику з лейбористським урядом, – сказав британський міністр.

Також він наголосив, що наступ на Курську область Російської Федерації "явно поставив Путіна у глухий кут, оскільки він залишив частини свого кордону беззахисними і все ще вирішує, що робити у відповідь, в той час як Україна утримує свої позиції в цьому регіоні".

Помічники Гілі розповіли журналістам, що новий міністр оборони хотів би, щоб його вважали "містером Україна" британського уряду – роль, яку донедавна виконував його попередник-консерватор Бен Воллес.

Нагадаємо, Літо 2024 року стало найспекотнішим в історії

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next