У Перу через лісові пожежі загинули 15 людей

У Перу через лісові пожежі загинули 15 людей

Щонайменше 15 людей загинули внаслідок лісових пожеж, які знищили у Перу понад 3000 гектарів сільськогосподарських угідь і природних територій.

Про це повідомляє Associated Press.

Прем’єр-міністр Перу Густаво Андріансен заявив, що пожежі виникли через людську діяльність, додавши, що у 22 із 24 регіонів країни зафіксовані активні лісові пожежі. За його словами, роботі літаків під час гасіння пожежі заважають хмари, дим і вітер.

У звіті цивільної оборони, з яким ознайомилося AP, вказано, що із липня через лісові пожежі загинули щонайменше п’ятнадцять людей, ще 98 зазнали поранень. Із летальних випадків десять сталися впродовж останніх двох тижнів, а понад 1800 людей постраждали від стихії.

Деякі із найскладніших пожеж спостерігаються у регіоні Амазонки, який межує із Еквадором, поінформував керівник цивільної оборони Пери Хуан Уркарієгі.

Національна служба лісів і дикої природи країни (SEFOR) вказала, що наслідки зміни клімату сприяють поширенню вогню.

Надзвичайно сильні вітри і тривалі посухи висушують рослинність, перетворюючи її на легкозаймисте паливо. Це дозволяє пожежам швидко поширюватися, - пояснила Роміна Ліза, фахівчиня із моніторингу та управління лісовими пожежами SEFOR.

Нагадаємо, Мер Одеси Труханов заперечив наявність у нього російського паспорта

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next