У Вірменії заявили про викриття спроби держперевороту: деталі

У Вірменії заявили про викриття спроби держперевороту: деталі

Служба національної безпеки Вірменії заявила про викриття підготовки до “узурпації влади за попередньою змовою”, учасники якої проходили підготовку зокрема й на території Росії.

Про це з посиланням на News.am пише "Європейська правда".

За даними вірменської спецслужби, група людей з метою захоплення влади у Вірменії та отримання приблизно 220 тисяч російських рублів щомісячної винагороди протягом 2024 року вербувала громадян Вірменії та колишніх мешканців Нагірного Карабаху.

Робили це під приводом “тримісячних зборів” у Росії та “ознайомлення з новими видами важкої зброї”, а потім несення бойового чергування після повернення у Вірменію.

Завербованих вірмен возили до Росії для навчання на військовій базі під назвою “Арбат” (так само називається підрозділ, куди РФ вербувала вірмен для війни проти України). Там проводили заняття з “ведення бою в закритому приміщенні, всередині будівлі, з уже відомими їм видами зброї”.

Крім того, їм повідомили, що мета навчань – повернутися до Республіки Вірменія та усунути чинну владу, озвучивши в такий спосіб заклики очистити і врятувати Вірменію, – йдеться в повідомленні вірменської спецслужби.

Однак частина завербованих виступила проти захоплення влади у Вірменії і повернулася додому.

Про викриття нібито спроби державного перевороту стало відомо в той час, як Єреван – донедавна найближчий союзник Росії на Південному Кавказі – поступово рухається в бік Заходу, звинувачуючи Москву в нездатності захистити Вірменію від Азербайджану.

Зокрема, прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян нещодавно заявив, що Єреван має надто багато питань до контрольованої Росією Організації договору колективної безпеки (ОДКБ) і бачить причини вважати її загрозою для своєї державності.

Він також не став виключати, що Вірменія візьме курс на вступ до ЄС, якщо побачить реальні шанси на успішну євроінтеграцію.

Нагадаємо, За понад рік роботи морським коридором перевезли 70 мільйонів тонн вантажів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next