Парламент Румунії схвалив створення морського тренувального центру для українських воїнів

Парламент Румунії схвалив створення морського тренувального центру для українських воїнів

Парламент Румунії на спільному пленарному засіданні підтримав запит президента Клауса Йоганніса про створення у країні морського тренувального центру для підготовки українських військових.

Про це повідомляє Stiripesurse.

Це рішення підтримали 233 парламентарії, 18 були «проти» і 25 утрималися.

У листі до парламенту Йоганніс написав, що останні події у війні, яку РФ веде проти України, підкреслили необхідність інтенсифікації та диверсифікації підготовки ЗСУ.

В результаті проведеного аналізу з'ясувалося, що Румунія має можливість зробити свій внесок у Коаліцію морських сил і засобів, розмістивши на своїй території морський навчальний центр, а також підтримати процес підготовки української морської піхоти в межах наявних можливостей, - йдеться в повідомленні.

Запропонований план передбачає, що центр буде діяти протягом двох років, Румунія може скористатися правом припинити зобов'язання будь-коли під час тренувального процесу або після закінчення встановленого терміну. Підтримуватимуть роботу центру внески міжнародної спільноти, на початковому етапі фінансування і планування підтримки повністю забезпечуватиме Велика Британія.

Нагадаємо, Буданов доповів Зеленському про наміри РФ до кінця року

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Підозрюваного у вбивстві військовослужбовця знайшли мертвим на Миколаївщині Підозрюваного у вбивстві військовослужбовця знайшли мертвим на Миколаївщині
На Миколаївщині поблизу Очакова знайшли тіло військовослужбовця, якого підозрюють у вбивстві іншого військового, якого застрелили зранку 23 квітня.
Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші" Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші"
Протягом доби 1 травня бойовики 12 разів порушили режим тиші, внаслідок чого з української сторони є один військовий отримав поранення.
Суд залишив екс-депутата Семенченка під вартою ще до 24 травня Суд залишив екс-депутата Семенченка під вартою ще до 24 травня
Печерський районний суд Києва залишив під вартою колишнього народного депутата Семена Семенченка до 24 травня. Його підозрюють у створенні незаконного збройного формування - приватної військової компанії.
Loading...
Load next