Звільнення Кінбурнської коси є лише питанням часу - речник загону "Південь" Української добровольчої армії

Звільнення Кінбурнської коси є лише питанням часу - речник загону "Південь" Української добровольчої армії

Сьогодні говорити про звільнення Кінбурнської коси зарано, але це є лише питанням часу і можливостей Сил оборони.

Про це в телеефірі розповів речник загону "Південь" Української добровольчої армії Сергій Братчук.

За його словами, рішення про звільнення від ворога Кінбурнської коси на Миколаївщині залежить від можливостей та оперативних завдань Сил оборони.

Рішення приймається вищим командуванням. Сьогодні сказати, що сьогодні-завтра відбуватиметься наступ на Кінбурнську косу, ми не можемо. У будь-якому разі це відбуватиметься комплексно і різними засобами. Питання – звільняти Кінбурн чи ні - не стоїть, питання лише у часі й відповідності тих можливостей, ресурсів і оперативних завдань, які на сьогодні є, - сказав Братчук.

Водночас він дав зрозуміти, що Сили оборони готуються до звільнення Кінбурнської коси як одного з ключових напрямків на півдні України.

Дії Сил оборони є поступовими щодо Кінбурнської коси, там періодично відбувається бойова робота. Мета на перший погляд очевидна, хоча є і таємні завдання, і це знищення особового складу, техніки і послаблення ворожої оборони саме на цій локації. Вона є відповідним ключиком до нашого просування й звільнення наших земель, - зазначив Братчук.

Він пояснив стратегічне значення Кінбурнської коси для відновлення роботи Миколаївського порту та морських торговельних коридорів.

Кінбурнська коса і вся Миколаївщина мають бути звільнені. Бо тоді є шанс, що запрацює порт Миколаїв і долучиться до портів великої Одеси та зможе працювати в напрямку експортно-імпортних коридорів нашої держави. За цю локацію ворог чіпляється кігтями і зубами, вона їм дозволяє тримати під напругою північно-західну частину Чорного моря…. На Кінбурнській косі ворог поповнює свій особовий склад, озброєння і пригнав туди кілька катерів з дивізіону флотилії тимчасово окупованого Криму, - розповів Братчук.

Нагадаємо, Джаред Лето на концерті перед росіянами у Сербії назвав війну проти України "проблемою"

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Loading...
Load next