Допомога онкохворим через податок

Допомога онкохворим через податок
З кожного по нитці – голому сорочка. Часто саме за таким принципом українці збирають кошти на дороге лікування.

З кожного по нитці – голому сорочка. Часто саме за таким принципом українці збирають кошти на дороге лікування.  Щоб ця процедура стала швидшою та дієвішою, львів’янин Олег Підп’ясецький на сайті президента зареєстрував петицію, у якій пропонує пів відсотка податку від зарплати перераховувати на допомогу хворим на онко:


Автор петиції Олег Підп’ясецький розповідає: «Кількість працюючих осіб - 16, 5 млн, а середня заробітна плана в районі 5210 гривні, то в нас виходитиме в рік більше 10 млрд гривнів, якщо взяти статистику онкохворих, кількість зареєстрованих більше 140 тисяч».

Якщо рахувати за такою схемою, то ми зможемо допомогти з грошами близько сімдесяти тисячам особам з онко. У порівнянні з іншими податками – це дуже мала сума. Якщо, наприклад, у вас заробітна плата коливається в межах 10 тисяч гривень, то за умови ухвалення такої пропозиції, з вашого заробітку відраховуватимуть всього лише 50 гривень.

«Таким чином чи б вирішили поневіряння наших людей, які ходять по сусідах, знайомих, по підприємствах, по депутатах і просять ті кошти. Це маленький податок, але він буде значним в межах держави і кількості працюючих», - Олег Підп’ясецький, автор петиції.

Зараз першими, до кого звертаються по допомогу збідовані хворобою люди – це волонтери. Вони як ніхто знають ціну здоров’ю й у вкрай короткі терміни збирають величезні суми грошей, щоб врятувати чуже життя. 

Представниця благодійного фонду «Із янголом на плечі» Ірина Плахтій розповідає: «Завжди, коли приходить звістка про такий діагноз, то родина впадає у трансів стан, адже дуже переживають, що ж це буде».

Представниця благодійного фонду «Запорука» Мар’яна Нич додає: «Онкологічне лікування не є з дешевих і це великі витрати. Наші друзі, які завжди були з нами і нові, які теж долучаються, вони є, включаються в допомогу і підтримку, не залишаються осторонь. В нас колись був лозунг, що і гривня рятує життя».

Як доброчинність, так і подібні податки вже стали звичним явищем для закордонних країн.

«Люди, які жертвують свої кошти на такі фонди, вони частково мають певну компенсацію по податках в тій чи іншій країні, це є Америка чи Канада і люди із задоволенням жертвують свої кошти на благодійність», - Ірина Плахтій, представниця благодійного фонду «Із янголом на плечі».

Для того, щоб Президент таки розглянув петицію, необхідно, щоб електронне звернення набрало 25 тисяч голосів. Аби підтримати ініціативу, є ще трохи більше ніж 80 днів. Додамо, що зараз українці сплачують податок на доходи фізичних осіб у розмірі 18%, ще півтора відсотка йде на військовий збір. Якщо новий податок таки ухвалять, то тоді українці сплачуватимуть 20%  від своїх доходів.

Авторка: Валерія Паненко

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
"Ковідна амністія": глава Нацполіції назвав тих, хто може уникнути відповідальності "Ковідна амністія": глава Нацполіції назвав тих, хто може уникнути відповідальності
Перед законом повинні відповідати правопорушники, які виготовили, реалізували або використали підробний COVID-сертифікат.
У Львові переселенці можуть отримати усю необхідну медичну допомогу (відео) У Львові переселенці можуть отримати усю необхідну медичну допомогу (відео)
Українці можуть переукладати, а також підписувати декларації з сімейними лікарями та отримувати абсолютно всю необхідну їм медичну допомогу 
Loading...
Load next