Другу хвилю коронавірусу може спричинити легковажність жителів Львівщини

Другу хвилю коронавірусу може спричинити легковажність жителів Львівщини
Фахівці застерігають, що зараження при наявних супутніх захворюваннях або ж інших інфекціях є ще більш небезпечним та непередбачуваним.

Фахівці застерігають, що зараження при наявних супутніх захворюваннях або ж інших інфекціях є ще більш небезпечним та непередбачуваним.

Карантин триває, кількість підтверджених випадків COVID-19 на Львівщині знову зростає, однак дивлячись на вулиці міста цього і не скажеш. Епідеміологиня Наталія Тімко переконує, що доки є інфіковані, доти будуть випадки зараження. Тож рекомендує кожному замислитися та бути свідомим.

"Дива не відбудеться до тих пір, поки є джерело інфекції, а це людина, яка, сказавши “Добрий день”, виділяє вірус. Він розповсюджується через крапельки аерозолю, слини, повітря. Це, власне, називається механізм передачі. А далі потрапляє до сприятливої людини. Хто така сприйнятлива людина? Це всі ми з вами", - пояснила вона.

Тож навіть елементарне дотримання маскового режиму зможе мінімізувати зараження, наголошує фахівець застерігає, що зараження коронавірусом при наявних супутніх захворюваннях або ж інших інфекціях є ще більш небезпечним та непередбачуваним. Відтак радить дотримуватись календаря щеплень.

Наталія Тімко сказала: "Ніхто не знає як буде виглядати хворий, в організмі якого зустрінуться коронавірус, наприклад, вірус грипу і бактерія кашлюку, і як закінчиться цей випадок захворювання. Тому, грип нікуди не подінеться, особливо коли прийде осінь. Від нього ми можемо захиститися, зробивши профілактичне щеплення до того, як він прийде масово".

Вірус мутує, пояснює фахівець. Адже були уже випадки, коли у пацієнта без симптомів він уразив легені.Отож епідситуація на Львівщині й надалі - нестабільна. Тож влада готова поступово відкривати лікарні так званої “Другої лінії”. Наразі ж підготовлені 16 медустанов області.

Заступник голови Львівської облдержадміністрації  Іван Собко зазначив: "Нам потрібна не кількість лікарень, а якість, щоб заклади були готові надати медичну допомогу. До прикладу, це Буська центральна районна лікарня, Золочівська, яка має інфекційне відділення та кисень. Людина яка потрапляє сьогодні з коронавірусом просто на ліжко, не потребує укол чи крапельниці. Вона відразу потребує, як мінімум, кисневої маски".

Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня та Центр легеневого здоров’я - це опорні медзаклади, які приймають найважчих хворих на COVID-19, пояснює посадовець. Тож влада шукає кошти на їх дофінансування.

Іван Собко додав: "Зараз ми чекаємо на доплати всім медикам, які будуть з 1 вересня. І відповідно по «ковідних» пакетах також перегляд. На сьогодні, до прикладу, Раку чи Федоренку з цієї суми коштів, яку він отримує ньому, сформувати принаймні місячний запас засобів захисту і медикаментів вкрай важко".

В облдержадміністрації побоюються, що легковажність та заперечення існування COVID-19 може спричинити зараження великої кількості жителів області. Та найстрашніше зі слів Івана Собка, коли кількість інфікованих досягне числа кваліфікованих медиків.

https://www.youtube.com/watch?v=ovWvGGeChXw

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
87% освітян вакцинувалися принаймні однією дозою - Шкарлет 87% освітян вакцинувалися принаймні однією дозою - Шкарлет
Станом на ранок 22 жовтня 87% українських освітян отримали принаймні одну дозу вакцини від COVID-19.
У Львівському перинатальному центрі можна пройти діагностику патології молочних залоз (відео) У Львівському перинатальному центрі можна пройти діагностику патології молочних залоз (відео)
У Львівському обласному перинатальному центрі відкрили кабінет патології і діагностики молочної залози, де можуть зробити мамографію вагітним та жінкам з маленьким розміром грудей. 
Львівщина - антилідер за кількістю хворих на коронавірус
12,5 тисяч хворих одужали за минулу добу в Україні. У Міністерстві охорони здоров’я спостерігають певну стабілізацію швидкості поширення COVID-19, однак ситуація залишається напруженою.
Loading...
Load next