"Адаптивний карантин працює": Шмигаль заявив, що потреби в тотальному локдауні немає

"Адаптивний карантин працює": Шмигаль заявив, що потреби в тотальному локдауні немає
Прем’єр зазначив, що деякі регіони зможуть перейти від "червоної" карантинної зони до "помаранчевої", якщо і далі дотримуватимуться жорстких карантинних обмежень.

Денис Шмигаль, прем'єр-міністр України повідомив, що ситуація з коронавірусом у деяких регіонах України вже стабілізувалася. Це, за словами Шмигаля, означає, що адаптивний карантин є ефективним.

Сьогодні, 7 квітня, відкриваючи засідання уряду він заявив, що запроваджувати тотальний локдаун по всій країні наразі немає потреби. Про це повідомляє Радіо Свобода.

" Фіксується зменшення кількості хворих та зниження навантаження на лікарні. Якщо така динаміка буде зберігатися надалі, то можливе повернення таких регіонів до помаранчевої зони ", – повідомив прем'єр.

Зокрема, він також подякував місцевим органам самоврядування, більшість із яких відповідально поставилися до карантинних обмежень і та "реальні дії проти епідемії коронавірусу".

" По деяких регіонах після запровадження "червоного" рівня епідеміологічної безпеки та відповідальної роботи місцевих органів влади спостерігається стабілізація ситуації з поширенням коронавірусу. Фіксується зменшення кількості хворих та навантаження на лікарні. Якщо така динаміка буде зберігатися надалі, то можливе повернення таких регіонів до "помаранчевої" зони ", – заявив прем'єр-міністр.

Однак, покращення епідеміологічної ситуації спостерігається лише у деяких областях, в більшості ж регіонів вона залишається напруженою, наголосив Шмигаль. Зокрема, він додав, що в такий складний час варто дотримуватись усіх обмежень, поки триває загальнонаціональна кампанія з вакцинації.

Читайте також
В Україні за добу підтвердили 16 427 нових випадків COVID-19 В Україні за добу підтвердили 16 427 нових випадків COVID-19
Станом на 15 квітня в Україні зафіксували 16 427 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Про це повідомляє МОЗ.
Арахамія пояснив, коли вакцини від коронавірусу з'являться у вільному продажу Арахамія пояснив, коли вакцини від коронавірусу з'являться у вільному продажу
Вакцина від коронавірусу в найближчій перспективі не з'явиться в Україні у вільному продажу, такі поставки можливі не раніше листопада.
У Києві продовжили локдаун до 30 квітня У Києві продовжили локдаун до 30 квітня
У столиці до 30 квітня діятимуть раніше запроваджені обмеження.
Loading...
Load next