Арахамія пояснив, коли вакцини від коронавірусу з'являться у вільному продажу

Арахамія пояснив, коли вакцини від коронавірусу з'являться у вільному продажу
Вакцина від коронавірусу в найближчій перспективі не з'явиться в Україні у вільному продажу, такі поставки можливі не раніше листопада.

Про це заявив в ефірі телеканалу "Україна 24" голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія.

- Будь-яка комерційна компанія, яка знайшла, де за комерційною ціною закупити вакцину, за 48 годин отримає всі документи від МОЗ для того, щоб почати продавати у вільному продажу, в своїх клініках, це я говорю з екрану телевізора. Проблема в іншому, що бігає купа всіляких аферистів і шахраїв, які розповідають, що "через тиждень постачання, за 30 євро, купуйте вакцину". А далі виявляється, що вони просять передоплату і зникають, - розповів "слуга народу".

Як пояснив Арахамія, всі найбільші виробники вакцин завантажені на рік вперед.

- Pfizer офіційно заявив: якщо ви почуєте про будь-яке комерційне постачання до листопада цього року, то це фейк. Всі замовлення до листопада - державні замовлення, - заявив він.

Нардеп також розповів, що ситуацією намагаються скористатися шахраї:

- Це багато в чому надута схема. Зовсім нещодавно приїжджали бізнесмени, просили: дайте нам дозвіл на британську AstraZeneca, яку ми завеземо і будемо продавати людям, які готові заплатити. Будь ласка, привозьте, за 48 годин отримаєте документи. Вони кажуть "дякую", їдуть, повертаються за тиждень, кажуть, що це була афера, немає ніякої AstraZeneca.

Арахамія додав, що багато бізнесменів "бігають по всьому світу" і шукають вакцини:

- Умовно, якщо вакцина для закупівлі держави коштує 4-5 євро, то вони готові купувати за 20-30, щоб сюди її привезти і пропонувати з націнкою. Але їм ніхто не продає, держави самі потребують цих вакцин.

 

Читайте також
Вакцинація від COVID-19 на Львівщині: правда та міфи про щеплення (відео) Вакцинація від COVID-19 на Львівщині: правда та міфи про щеплення (відео)
Через збільшення показників захворювання на коронавірус, прогнозують, що певні регіони будуть віднесені до іншого рівня епідбезпеки. Першу дозу вакцини у Львівській області отримало 17.1% населення, а другу - 13%.
В Україні за добу підтвердили 1054 випадки захворювання на COVID В Україні за добу підтвердили 1054 випадки захворювання на COVID
В Україні за вчорашній день, 6 серпня, медики зафіксували 1054 випадки коронавірусного захворювання.
Скільки коштують різні вакцини від COVID-19 Скільки коштують різні вакцини від COVID-19
Найдорожчою вакциною від коронавірусу у світі є китайська Sinopharm. Вартість однієї дози складає від 70 до 77 доларів.
Loading...
Load next