Коронавірус: Україна пережила пік смертності через захворюваність на COVID

Коронавірус: Україна пережила пік смертності через захворюваність на COVID
За даними Національної академії наук, Україна пройшла пік смертей від коронавірусу й наразі протягом останнього тижня спостерігається стабільне зменшення динаміки поширення Covid-19.

Про це йдеться на офіційному сайті Національної академії наук.

"Проміжне оновлення даних про загальну смертність дозволяє сформулювати попередню гіпотезу про те, що пік смертності з усіх причин вже пройдено в першій половині квітня, що узгоджується з динамікою зареєстрованих смертей від Covid-19", - повідомляють в НАН.

Зазначимо, що за останній тиждень в Україні стабільно зменшується кількість нових випадків за день. Уповільнення динаміки поширення коронавірусу становить близько 260 випадків на добу, або 14% за тиждень.

Зокрема також спостерігається й зменшення кількості нових смертельних випадків внаслідок захворюваності на коронавірусну інфекцію. Адже на початку квітня це показник бив усі антирекорди – 481 смерть станом на 7 квітня. Тепер же показники впав до 430, а на вихідних нижче 200.

"Крім зниження кількості випадків хвороби, знижується число нових госпіталізацій і в цілому зайнятих ліжок. Хоча загальна кількість ліжок у лікарнях також зменшується досить швидко, але ліжка у відділеннях інтенсивної терапії звільняються значно повільніше", - додають в Національній академії.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що Україна поступово виходить з третьої хвилі COVID-19. За його словами, у порівнянні з минулим і позаминулим тижнем кількість хворих зменшилася з майже 92 до 77 тисяч. Кількість госпіталізованих також зменшилася майже на 3 400 осіб. 

Читайте також
Україна може стати лідером в Європі внаслідок смертності від COVID-19 Україна може стати лідером в Європі внаслідок смертності від COVID-19
Україна вже в найближчі два тижні може вийти на перше місце за смертністю внаслідок великої кількості захворюваності на COVID-19 серед великих країн Європи.
За останню добу в Україні виявили понад 5 тисяч хворих на COVID За останню добу в Україні виявили понад 5 тисяч хворих на COVID
За минулу добу в Україні підтвердили зараження на коронавірусну інфекцію у 5062 українців. З них на Львівщині зафіксували 311 нових випадків захворювання на Covid.
В Україні знову зросла кількість хворих на COVID-19 В Україні знову зросла кількість хворих на COVID-19
За минулу добу зараження COVID-19 підтвердили у 11 627 українців. Зокрема, захворіли 518 дітей та 259 медпрацівників.
Loading...
Load next