Ще дві області України незабаром перейдуть у "жовту карантинну зону" - Ляшко

Ще дві області України незабаром перейдуть у "жовту карантинну зону" - Ляшко
Вже з 1 травня дві області, а саме Київська та Миколаївська покинуть "червону" зону й перейдуть у "жовту" зону епідемічної небезпеки, адже в Україні наразі ситуація з COVID-19 стабілізувалася.

Про це сьогодні під час брифінгу, 30 квітня, повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Сьогодні Міністерство охорони здоров'я готує подання до державної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо виведення з "червоного" рівня епідемічної небезпеки ще двох областей. Це Київська та Миколаївська області, які можуть бути переведені до "жовтого" рівня епідемічної небезпеки" - повідомив санітарний лікар.

Також Ляшко зазначив, що у жодній з областей України рівень завантаженості ліжок з киснем не перевищує допустимі 65%. Однак з 1 травня в Україні все ж таки ще 7 областей залишаться у "червоній карантинній зоні":  Житомирська,  Сумська,  Запорізька,  Чернігівська,  Хмельницька,  Харківська та Полтавська. Зокрема з 1 травня у Києві також завершується локдаун, столиця переходить до "жовтої" зони карантину.

Нагадаємо, що з 26 квітня на Львівщині діє "жовтий" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Відповідно у регіоні послабли протиепідемічні заходи. 
 

Читайте також
В Україні продовжили адаптивний карантин до 31 грудня В Україні продовжили адаптивний карантин до 31 грудня
Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій планує запровадити "жовтий" рівень епідемічної небезпеки по всій території країни з 00 годин 00 хвилин 22 вересня.
Ляшко заявив, що червону зону незабаром можуть покинути ще чотири області України Ляшко заявив, що червону зону незабаром можуть покинути ще чотири області України
У Міністерстві охорони здоров'я України анонсували вихід з "червоної" зони карантину ще чотирьох українських областей. Зокрема йдеться про Запорізьку, Полтавську, Хмельницьку та Чернігівську області.
Оновлення карантинних зон: МОЗ залишило у "червоній зоні" сім областей України Оновлення карантинних зон: МОЗ залишило у "червоній зоні" сім областей України
Тепер Київ і 9 областей опинилися у жовтій зоні епідеміологічної небезпеки, 7 областей - у червоній, а в зелену зону наразі не ввійшов жоден із українських регіонів.
Loading...
Load next