В Україні попередили про небезпеку індійського штаму коронавірусу, який вражає шлунок і нирки

В Україні попередили про небезпеку індійського штаму коронавірусу, який вражає шлунок і нирки
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів про індійський штам COVID, який має важку клінічну форму й може давати ускладнення на шлунок і нирки.

Попри те, що Україна виходить з третьої хвилі епідемії коронавірусу Максим Степанов попередив про те, що незабаром на території країни варто очікувати появи індійського штаму коронавірусу. Про це очільник МОЗ розповів у ефірі телеканалу "Україна 24".

"Ми можемо говорити, що він точно буде. І це реальність, і говорити треба правду. Зараз він вже зафіксований, зокрема, в країнах-сусідах, це і Чехія, Польща, Румунія. І тому зрозуміло, що в кінцевому підсумку він з'явиться і в Україні – як це було з британським штамом або з південноафриканським", - заявив Степанов.

Міністр охорони здоров'я також додав, що індійський штам вірусу є більш "агресивним" і заразним, а також може вражати молоде населення.

"Які мутації ще можуть відбутися, ми, на жаль, не знаємо, але повинні готуватися до найгірших варіантів, щоб мати можливість захищатися", - зазначив очільник МОЗ.

Проте, штам індійського коронавірусу супроводжується складною клінічною картиною з ураженням різних органів, зокрема шлунка і нирок і може викликати сильну інтоксикацію.

" Індійський штам досить важкий, він досить агресивний, більш контагіозний, досить складна клінічна картина з ураженням різних органів, зокрема і шлунка, нирок. Сильна інтоксикація, і цей штам вражає молоде населення, що дуже неприємно", - додав Степанов.

Нагадаємо, що за минулу добу в Україні зафіксували 8 710 нових випадків зараження коронавірусом. Загалом станом на 8 травня в Україні за цей самий період внаслідок ускладнення від COVID в українські медзаклади було госпіталізовано 2 544 особи, проте побороти смертельну недугу за добу вдалось 19 408 українцям.

Читайте також
Понад 10 тисяч інфікованих: коронавірус в Україні продовжує набирати оберти Понад 10 тисяч інфікованих: коронавірус в Україні продовжує набирати оберти
За минулу добу в Україні захворіли на коронавірус 10 072 людини. Від ускладнень Covid-хвороби померло 307 українців.
В Україні знову зросла кількість хворих на COVID-19 В Україні знову зросла кількість хворих на COVID-19
За минулу добу зараження COVID-19 підтвердили у 11 627 українців. Зокрема, захворіли 518 дітей та 259 медпрацівників.
В Україні за останню добу підтвердили 9 590 випадків зараження на коронавірус В Україні за останню добу підтвердили 9 590 випадків зараження на коронавірус
За останню добу в Україні виявили 9 590 випадків зараження коронавірусною інфекцією. Зокрема найбільше інфікованих зареєстрували в Києві - 1070 підтверджених випадків.
Loading...
Load next