В Україні виявили майже 150 випадків захворювання на штам "Дельта"

В Україні виявили майже 150 випадків захворювання на штам "Дельта"
Штам "Дельта" поширюється швидше, ніж звичайний вірус. Зокрема, він частіше призводить до госпіталізації, однак вакцинація захищає від захворювання на новий вид COVID-19.

В Україні станом на 5 серпня зафіксували 147 випадків інфікування штамом коронавірусу "Дельта". Новий штам вважається більш заразним та інфіковані частіше потребують госпіталізації. Про це повідомив сьогодні, 5 серпня, головний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі Українського радіо.

Стосовно штаму "Дельта", то кілька тижнів тому ми говорили про 17 випадків. Зараз офіційно підтверджених 147 випадків на рівні країни. Тобто штам знаходиться на території України і поширюється, - заявив Кузін.

Зокрема, мутований штам активно поширюється у Волинській, Одеській, Тернопільській областях, а також у Чернівцях та Києві.

Зараз ці місця дають найбільший відсоток позитивних випадків цього штаму. Які його особливості? Справді, він поширюється швидше, ніж звичайний вірус. Також він частіше призводить до госпіталізації, - додав санітарний лікар.

Окрім цього, за його словами, кількість нових хворих постійно збільшується, тож в Україні можна очікувати нового спалаху хвороби. Так, в МОЗ очікують із кінця вересня — початку жовтня нового зростання захворюваності на COVID-19, а також на інші респіраторні вірусні інфекції. Саме тому за протягом серпня та вересня МОЗ хоче прискорити темпи вакцинації українського населення, щоб запобігти новим потужним сплескам захворювань, а також госпіталізацій.

Нагадаємо, що у Моршині де повністю вакциновано 66% дорослого населення, з 20 червня не фіксували жодного нового інфікованого коронавірусом. В рамках проєкту вакцинації в місті однією дозою було щеплено 72,4% мешканців, повністю завершили вакцинацію двома дозами - 66% місцевих жителів.

Читайте також
Майже половина з них - Pfizer: Україна отримає понад 47 млн доз вакцини від COVID-19 Майже половина з них - Pfizer: Україна отримає понад 47 млн доз вакцини від COVID-19
До кінця цього року Україна отримає понад 47 млн доз вакцини від різних виробників, аби мати змогу вакцинувати більшість свого дорослого населення.
Висока смертність при інфікуванні «Дельтою» спостерігається серед невакцинованих Висока смертність при інфікуванні «Дельтою» спостерігається серед невакцинованих
Серед тих, хто отримав щеплення, рівень смертності не відрізняється від показників при зараженні іншими штамами.
З 8 листопада почнуть усувати від роботи невакцинованих співробітників З 8 листопада почнуть усувати від роботи невакцинованих співробітників
Інфікування хоча б одного працівника несе ризик інфікування усіх інших працівників, які з ним контактували. 
Loading...
Load next