В Україні розпочалась вакцинація від COVID людей, які записались через "Дію"

В Україні розпочалась вакцинація від COVID людей, які записались через "Дію"
Українці, що записались на вакцинацію проти коронавірусної інфекції через додаток "Дія", вже почали отримувати щеплення. Однак наразі стосується це лише людей від 65 років.

Про це йшлося на селекторній нараді за участі президента України Володимира Зеленського, повідомляє пресслужба Офісу глави держави.

"Володимиру Зеленському доповіли, що цими вихідними в центрах вакцинації почали щеплювати осіб, старших за 65 років, які записалися через додаток "Дія". Загалом в Україні вакциновано 956 тисяч громадян", - повідомили президенту.

Зокрема, санітарний лікар України, Віктор Ляшко сьогодні, повідомив журналістам, що у чергу на вакцинацію через портал "Дію" записалися вже 30 888 людей, старших віком за 65 років. При цьому він також зазначив, що напередодні, 13-14 травня, їм дзвонили, аби записати на вакцинацію.

"Пріоритет робили на ці вихідні, але якщо людина могла лише у четвер або п’ятницю прийти, то їй ніхто не відмовляв", - заявив Ляшко.

Нагадаємо, що у Міністерстві охорони здоров'я стверджують, що при вакцинації від COVID препарати для розрідження крові вживати не потрібно, оскільки вони мають побічні ефекти. Оскільки “профілактичний” прийом таких препаратів до чи після вакцинації може лише зашкодити організму людини і жодної користі не принесе.

Читайте також
Дозакупівля вакцини Moderna: Україна не веде переговори про постачання вакцини, - Кузін (відео) Дозакупівля вакцини Moderna: Україна не веде переговори про постачання вакцини, - Кузін (відео)
Наразі тривають перемовини щодо кількості доз Moderna, які Україна може отримати через COVAX. Зокрема, українці, які отримали першу дозу вакцини Moderna, зможуть завершити свій курс щеплень препаратом Pfizer.
Пояснення МОЗ: чи потрібно при вакцинації від COVID розріджувати кров Пояснення МОЗ: чи потрібно при вакцинації від COVID розріджувати кров
У Міністерстві охорони здоров'я стверджують, що при вакцинації від COVID препарати для розрідження крові вживати не потрібно, оскільки вони мають побічні ефекти.
В Україні щеплені різними вакцинами українці зможуть отримати COVID-сертифікати у "Дії" В Україні щеплені різними вакцинами українці зможуть отримати COVID-сертифікати у "Дії"
Українці, які щепились двома різними вакцинами, зможуть згенерувати ковідний сертифікат у застосунку або на порталі "Дія" - міжнародний та внутрішні "зелений" і "жовтий".
Loading...
Load next