В Україні щеплені різними вакцинами українці зможуть отримати COVID-сертифікати у "Дії"

В Україні щеплені різними вакцинами українці зможуть отримати COVID-сертифікати у "Дії"
Українці, які щепились двома різними вакцинами, зможуть згенерувати ковідний сертифікат у застосунку або на порталі "Дія" - міжнародний та внутрішні "зелений" і "жовтий".

Українці, які отримали різні вакцини, можуть згенерувати COVID-сертифікат у застосунку "Дія". Так, від сьогодні, 30 вересня, щеплені різними вакцинами українці можуть отримати міжнародний та внутрішні "зелений" і "жовтий" COVID-сертифікати. Про це повідомляє пресслужбі Міністерства цифрової трансформації у Facebook.

У застосунку можна отримати міжнародний та внутрішні "зелений" і "жовтий" COVID-сертифікат. А на порталі — лише міжнародний сертифікат, - наголошують у міністерстві.

Зокрема, першою дозою може бути вакцина AstraZeneca/CoviShield, Moderna або Comirnaty/Pfizer-BioNTech. Однак, у якості другої дози препарату можуть виступати лише Moderna або Comirnaty/Pfizer-BioNTech. 

Як згенерувати COVID-сертифікат у "Дії"?

  • У застосунку "Дія" натисніть "Послуги" та виберіть пункт "COVID-сертифікати" — "Отримати сертифікат";
  • На порталі "Дія" отримати COVID-сертифікат можна за допомогою електронного підпису. Документ збережеться у форматі PDF.

Нагадаємо, що керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової інформації Мстислав Банік в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про впровадження електронних лікарняних, COVID-сертифікати та їх роботу у застосунку, а також про онлайн оформлення субсидій та зміни місця реєстрації. Відео із роз'ясненням роботи "Дії" можна переглянути за посиланням ТУТ.

Читайте також
COVID-вакцинація в Україні: вакцинованим українцям пропонують знижки на поїздки у таксі (відео) COVID-вакцинація в Україні: вакцинованим українцям пропонують знижки на поїздки у таксі (відео)
Український уряд прагне збільшити темпи вакцинації від коронавірусу. Для цього українцям вже почали пропонувати низку заохочень та привілеїв, таких як квитки на футбольні матчі, безкоштовний проїзд у громадському транспорті чи 50% знижки на поїздки у одному із сервісів таксі, який працює у 27 містах України.
Німеччина надасть Україні 1,5 мільйони доз вакцин від COVID-19 Німеччина надасть Україні 1,5 мільйони доз вакцин від COVID-19
Канцлер Німеччини Ангела Меркель пообіцяла, що допоможе Україні у боротьбі з коронавірусом. Яку саме вакцину і коли її отримає Україна політикиня наразі не повідомила.
Україна планує отримати вакцину від США Україна планує отримати вакцину від США
Послу України в США Оксані Маркаровій доручили звернутись до Білого дому для обговорення отримання вакцини від COVID-19.
Loading...
Load next