Епідеміологічна ситуація в Україні: вже 5 областей перебувають на межі "червоної" зони (відео)

Епідеміологічна ситуація в Україні: вже 5 областей перебувають на межі "червоної" зони (відео)
Ковідна ситуація в цих областях – напружена ситуація з коронавірусом. Поки її вдається стримувати шляхом розгортання нових ліжок або нових механізмів тестування на коронавірус.

В Україні вже 17 областей відповідають "помаранчевій" зоні карантину, а 5 областей перебувають на межі "червоної" зони. Зокрема, вже один регіон потрапив в червоний рівень епідеміологічної небезпеки - це Херсонська область. Тепер на межі з червоною зоною перебувають Житомирська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька та Харківська області.

Про це в ефірі "Українського радіо" сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, повідомляє "Укрінформ".

Маємо констатувати, що епідемічна ситуація прогнозовано погіршується. Ми вже маємо рішення про переведення Херсонської області, це перша область, яка рішенням комісії ТЕБ та НС була переведена в червоний рівень, і цей рівень епідемічної небезпеки буде запроваджений з 15 жовтня. Ми бачимо що в цій області ситація зараз найгріша, - заявив Кузін.

Він також додав, що також Житомирська, Запорізька, Дніпропетровська, Донецька та Харківська області перебувають на межі помаранчевої та червоної зони. 

Поки що вдається ситуацію втримати або за рахунок розгортання додаткових ліжок, або ресурсів системи охорони здоров’я, або за рахунок що включаються нові механізми по тестуванню. Але ситуація поступово погіршується, - наголосив заступник міністра МОЗ.

Окрім цього, високі показники смертності внаслідок COVID-19 останніми днями, пов'язані, зокрема, з тим, що зараз поширений штам "Дельта", який є більш агресивним і заразним. Також він нагадав, що Херсонська область вже з 15 жовтня перебуватиме в червоній зоні.

Мусимо констатувати, що епідемічна ситуація прогнозовано погіршується. Ми вже маємо рішення про переведення Херсонської області, це перша область, яка рішенням комісії ТЕБ та НС була переведена в червоний рівень, і цей рівень епідемічної небезпеки буде введений з 15 жовтня. Ми бачимо, що в цій області ситуація зараз найгірша, - зауважив Кузін.

Відео: "Українське радіо".

Нагадаємо, що з дня на день – "червона" зона, а наразі прийняття інформації, що міжрегіональні перевезення, робота освітніх закладів, а не за горами й відвідування закладів громадського харчування чи ТЦ - лише за наявності сертифіката вакцинації чи негативного ПЛР-тесту. Та це попереду, а уже від сьогодні Львів обмежує масові розважальні заходи. 

 

Читайте також
В Україні вже п'ять областей відповідають "помаранчевій" зоні карантину (відео) В Україні вже п'ять областей відповідають "помаранчевій" зоні карантину (відео)
До помаранчевої зони карантину потрапили Дніпропетровська, Донецька, Кіровоградська, Тернопільська та Черкаська області. Показники решти областей зараз відповідають жовтому рівню епіднебезпеки.
Ляшко заявив, що червону зону незабаром можуть покинути ще чотири області України Ляшко заявив, що червону зону незабаром можуть покинути ще чотири області України
У Міністерстві охорони здоров'я України анонсували вихід з "червоної" зони карантину ще чотирьох українських областей. Зокрема йдеться про Запорізьку, Полтавську, Хмельницьку та Чернігівську області.
Україна у "жовтій зоні": Донецька область вийшла з “помаранчевої” зони карантину Україна у "жовтій зоні": Донецька область вийшла з “помаранчевої” зони карантину
В Україні не залишилося більше регіонів, де був би перевищений хоч один показник по COVID-19. Внаслідок цього усі українські області наразі перебувають у "жовтій" карантинній зоні.
Loading...
Load next