В Україні вже п'ять областей відповідають "помаранчевій" зоні карантину (відео)

В Україні вже п'ять областей відповідають "помаранчевій" зоні карантину (відео)
До помаранчевої зони карантину потрапили Дніпропетровська, Донецька, Кіровоградська, Тернопільська та Черкаська області. Показники решти областей зараз відповідають жовтому рівню епіднебезпеки.

Станом на 26 вересня 2021 року п'ять областей в Україні відповідають "помаранчевій" зоні адаптивного карантину. Пов'язано це із збільшення кількості Covid-госпіталізацій, про це свідчить інформація, яка була оприлюднена на сайті Міністерства охорони здоровʼя.

За даними Міністерства охорони здоров’я, до помаранчевої зони карантину потрапили Дніпропетровська, Донецька, Кіровоградська, Тернопільська та Черкаська області, оскільки динаміка госпіталізації пацієнтів з COVID там зросла до 64,5%, що вище цільового показника в 50%.

Показники решти областей країни відповідають жовтому рівню епідеміологічної небезпеки.

Зауважимо, що в "помаранчевій" зоні діють обмеження "жовтої", але на свій розсуд додаткові обмеження може вводити місцева влада.

"Помаранчевий" рівень епідемічної небезпеки  не містить додаткових обмежень та визначається сигнальним про наближення регіону до "червоної" зони, - наголошують у МОЗ.

Нагадаємо, що тільки но в Україні ввели "жовту зону" карантину, як вже 4 області можуть перейти в "червоний" рівень епіднебезпеки в найближчі тижні - Житомирська, Луганська, Львівська та Харківська області. Так, за останній тиждень в країні на 68% зріс показник нових випадків захворювання, на 51% — госпіталізації -  це найбільші темпи зростання захворюваності у 2021 році. 

Окрім цього з 23 вересня в усіх регіонах України встановили “жовтий” рівень епіднебезпеки"Жовта" карантинна зона - це масові заходи лише, якщо на одну людину є щонайменше 4 кв. метри площі. Не більше 4 людей за столиком у ресторані та й це за умови, що  відстань між столами - мінімум 1,5 метри. Обов'язкове носіння масок у приміщеннях та дистанція у 1,5 метри. На роботу спортивних залів та кінотеатрів також чекають обмеження. 

 

Читайте також
Епідеміологічна ситуація в Україні: вже 5 областей перебувають на межі "червоної" зони (відео) Епідеміологічна ситуація в Україні: вже 5 областей перебувають на межі "червоної" зони (відео)
Ковідна ситуація в цих областях – напружена ситуація з коронавірусом. Поки її вдається стримувати шляхом розгортання нових ліжок або нових механізмів тестування на коронавірус.
В Україні продовжили адаптивний карантин до 31 грудня В Україні продовжили адаптивний карантин до 31 грудня
Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій планує запровадити "жовтий" рівень епідемічної небезпеки по всій території країни з 00 годин 00 хвилин 22 вересня.
Ляшко заявив, що червону зону незабаром можуть покинути ще чотири області України Ляшко заявив, що червону зону незабаром можуть покинути ще чотири області України
У Міністерстві охорони здоров'я України анонсували вихід з "червоної" зони карантину ще чотирьох українських областей. Зокрема йдеться про Запорізьку, Полтавську, Хмельницьку та Чернігівську області.
Loading...
Load next