В Україні усіх навонароджених перевірятимуть на генетичні захворювання

В Україні усіх навонароджених перевірятимуть на генетичні захворювання
В Україні збираються запровадити неонатальний скринінг на виявлення генетичних захворювань у новонародженої малечі.

Обстеження робитимуть усім новонародженим в Україні. Його робитимуть, щоб перевірити усіх новонароджених в Україні на наявність генетичних захворювань. Про це повідомив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко на Всеукраїнському форумі “Україна 30. Здорова Україна”, повідомляє Укрінформ.

Ми рухатимемося до того, щоб виявляти вчасно генетичні та орфанні хвороби, формуємо реєстр цих захворювань і зробимо все можливе для того, щоб держава забезпечила медикаментозну корекцію цих недуг на перших етапах життя, а також дозволила жити повноцінно нашим дітям, - заявив міністр.

Міністр також наголосив, що в Україні планують запровадити сімейний скринінг. Тобто пари, які планують народження дитини, зможуть пройти скринінгові дослідження та оцінити ризики виникнення генетичних захворювань у своїх майбутніх дітей. 

У стратегії людського розвитку, яка затверджена указом президента у червні цього року, окремий блок присвячений здоровому дитинству. Ми повинні переглянути нашу дитячу смертність, переглянути якість надання допомоги з початку народження, а також у період вагітності, - додав Віктор Ляшко.

Відомо також й те, що окремо міністерство приділятиме велику увагу дитячій смертності, якості допомоги з народження і в період вагітності матері.

Читайте також
Ляшко заявив, що червону зону незабаром можуть покинути ще чотири області України Ляшко заявив, що червону зону незабаром можуть покинути ще чотири області України
У Міністерстві охорони здоров'я України анонсували вихід з "червоної" зони карантину ще чотирьох українських областей. Зокрема йдеться про Запорізьку, Полтавську, Хмельницьку та Чернігівську області.
МОЗ розпочинає перевірки регіонів України щодо проведення COVID-вакцинації МОЗ розпочинає перевірки регіонів України щодо проведення COVID-вакцинації
Представники міністерства охорони здоров'я вже з початку цього тижня, протягом 10-16 травня, здійснюватиме візити до регіонів із метою контролю кампанії вакцинації українського населення.
Ляшко повідомив, чи очікувати українцям чергового локдауну на Великодні свята Ляшко повідомив, чи очікувати українцям чергового локдауну на Великодні свята
Санітарний лікар України, Віктор Ляшко розповів, що на час Великодніх свят в Україні наразі не планують впроваджувати новий локдаун. Проте, зараз тривають активні переговори з представниками усіх церков, як зробити святкування максимально безпечним.
Loading...
Load next