Вакцина проти COVID-19 Pfizer стане доступною для широкого загалу – МОЗ

Вакцина проти COVID-19 Pfizer стане доступною для широкого загалу – МОЗ
У центрах масової вакцинації планують щеплювати антиковідною вакциною Pfizer.

Пресслужба Міністерства охорони здоров'я повідомляє, що Україна очікує отримати близько мільйона доз Pfizer вже до кінця липня. Тому МОЗ вирішило зробити цю вакцину доступною для широкого загалу з пріоритетом для людей похилого віку та людей із супутніми захворюваннями.

Водночас в Україні щодня працює до 2 тис. пунктів щеплень, де використовують вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech, яку постачають в однодозних флаконах і яка не вимагає наднизьких температур зберігання, що робить її зручною для використання в таких пунктах, - йдеться у повідомленні.

До того ж, у міністерстві запевняють, що усі вакцини, які використовує Україна, схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я та є безпечними й захищають від важкого перебігу, ускладнень та смерті від COVID-19.

Не зволікайте, допоможіть своїм літнім родичам та знайомим записатися до зручних для них пунктів щеплень та за можливості робіть щеплення самі, поки до нас не дісталася хвиля захворювань на новий небезпечніший штам коронавірусу “Дельта", - наголошує заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Також у МОЗ повідомили, що станом на сьогодні, 12 липня, країна вже отримала понад 5,6 млн доз різних вакцин, зокрема 2,4 млн доз CoronaVac/Sinovac, майже 1,7 млн доз Comirnaty/Pfizer, та майже 1,6 млн доз AstraZeneca різних виробників.

Читайте також
У США схвалили вакцину Pfizer для дітей від 5 років. Що буде в Україні У США схвалили вакцину Pfizer для дітей від 5 років. Що буде в Україні
Щеплення почнуть робити вже від сьогодні.
МОЗ затвердило форму довідки про протипоказання до вакцинації МОЗ затвердило форму довідки про протипоказання до вакцинації
Раніше МОЗ оприлюднило роз'яснення щодо абсолютних постійних та тимчасових протипоказань до вакцинації проти COVID-19.
З 8 листопада почнуть усувати від роботи невакцинованих співробітників З 8 листопада почнуть усувати від роботи невакцинованих співробітників
Інфікування хоча б одного працівника несе ризик інфікування усіх інших працівників, які з ним контактували. 
Loading...
Load next