У США схвалили вакцину Pfizer для дітей від 5 років. Що буде в Україні

У США схвалили вакцину Pfizer для дітей від 5 років. Що буде в Україні
Щеплення почнуть робити вже від сьогодні.

Адміністрація з контролю за продуктами і ліками США (FDA) остаточно схвалила щеплення дітей віком від 5 до 11 років вакциною Pfizer/BioNTech. Про це розповіли The Wall Street Journal.

Pfizer і BioNTech заявили, що їхня вакцина показала 90,7-відсоткову ефективність проти COVID-19 в клінічному дослідженні у дітей віком від 5 до 11 років.

Президент Джо Байден назвав це «важливим кроком вперед» у боротьбі з пандемією.

«Це дозволить батькам покінчити з місяцями тривоги за своїх дітей і зменшить ступінь, до якої діти поширюють вірус іншим», — сказав він.

Чи в Україні будуть проводити вакцинацію дітям від 5 років наразі невідомо.

Нагадаємо, що МОЗ рекомендує щеплювати дітей від 12 років вакциною Pfizer-BioNTech, якщо особа:

  • має високі ризики важкого перебігу та розвитку ускладнень після хвороби на COVID-19 через супутні хвороби та не має протипоказань до вакцинації;
  • з метою об’єднання сім’ї виїжджає до країни, де для перетину кордону необхідний сертифікат;
  • виїжджає на навчання в країну, де для перетину кордону або для навчання необхідний сертифікат;
  • приїхала з іншої країни, де вона отримала першу дозу вакцини Comirnaty/Pfizer та має документи на підтвердження цього.

Тетяна Єрко — pravdatutnews.com

Читайте також
Перше місто в Україні: у Чернігові всіх охочих почали щепити вакциною Pfizer Перше місто в Україні: у Чернігові всіх охочих почали щепити вакциною Pfizer
У перший день щеплення вакциною Pfizer зробили понад 1,1 тисячі мешканців Чернігова. Лише 194 людини прийшли вакцинуватися препаратом CoronaVac.
Україна планує отримати вакцину від США Україна планує отримати вакцину від США
Послу України в США Оксані Маркаровій доручили звернутись до Білого дому для обговорення отримання вакцини від COVID-19.
Довготривалі і важкі переговори, - Зеленський про додаткові 10 млн доз вакцини Pfizer Довготривалі і важкі переговори, - Зеленський про додаткові 10 млн доз вакцини Pfizer
Україна уклала контракт із американською фармкомпанією Pfizer та отримає додатково 10 млн доз вакцини проти COVID-19. Загалом протягом року Україна має отримати 20 мільйонів доз цього препарату.
Loading...
Load next