Повернулися з Росії: у двох мешканців Закарпаття підтвердили штам коронавірусу "Дельта"

Повернулися з Росії: у двох мешканців Закарпаття підтвердили штам коронавірусу "Дельта"
Всього на дослідження у Європейську лабораторію було надіслано чотири зразки, які відібрали у пацієнтів. Наразі штам "Дельта" підтвердили лише у двох жінок.

На Закарпатті виявили штам коронавірусу "Дельта" у двох пацієнтів, які контактували з чоловіком, який нещодавно повернувся з Російської Федерації, а саме з Санкт-Петербурга. Хворі лікувалися в обласній інфекційній лікарні в Ужгороді та згодом у них лабораторно підтвердили штам коронавірусу "Дельта", повідомляє Суспільне.

24 червня ми відсилали аналізи людей, у яких підозрювали Дельта-штам на Київ, а Київ — на дослідження в Європейську лабораторію. Два результати прийшли позитивні, - заявив директор медзакладу Михайло Поляк.

Наразі пацієнтки вже виписані з лікарень та перебувають у себе вдома, оскільки результати очікували майже три тижні. Та аналізи двох жінок виявились позитивними.

Це родина, яка приїхала на Закарпаття із Санкт-Петербургу до родичів. Чоловік раніше перехворів на "Дельта"-штам в Росії, а от його дружина вже хворіла тут і два тижні провела в реанімації інфекційної лікарні. Крім того, із такими ж симптомами в лікарню потрапили і батьки цього закарпатця, – заявив Михайло Поляк у коментарі журналісту Віталію Глаголі.

Читайте також
В Україні попередили про небезпеку індійського штаму коронавірусу, який вражає шлунок і нирки В Україні попередили про небезпеку індійського штаму коронавірусу, який вражає шлунок і нирки
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів про індійський штам COVID, який має важку клінічну форму й може давати ускладнення на шлунок і нирки.
Штам "Дельта": Україна отримає спеціальні тести для виявлення штаму коронавірусу Штам "Дельта": Україна отримає спеціальні тести для виявлення штаму коронавірусу
Це дозволить не тільки виявляти хворих на цей варіант інфекції, але і й також запобігати поширенню нового штаму.
У центральній лікарні Києва в шістьох пацієнтів виявили штам "Дельта" У центральній лікарні Києва в шістьох пацієнтів виявили штам "Дельта"
В Олександрівській лікарні первинним тестуванням було виявлено шість нових випадків COVID-19 штаму "Дельта", який вважається більш небезпечним.
Loading...
Load next