Світ перебуває на ранній стадії третьої хвилі пандемії – ВООЗ

Світ перебуває на ранній стадії третьої хвилі пандемії – ВООЗ
Небезпечний штам «Дельта» уже виявили щонайменше в 111 країнах світу, зокрема і в Україні також.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про початок нової хвилі пандемії коронавірусу, повідомляє ВВС та сайт ООН.

Зараз тенденції змінилися, і зараз ми перебуваємо на ранній стадії третьої хвилі. Минулий тиждень став четвертим поспіль, коли кількість випадків Covid-19 росла у усьому світі. І після 10 тижнів спаду знову зростає кількість смертей, – заявив гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреісус.

Очільник ВООЗ наголосив, що майже в усьому світі кількість випадків COVID-19 та смертність від ускладнень зростають.

Гебреісус зауважив, що вірус розвивається та породжує нові штами. Одним з яких є більш небезпечний штам «Дельта», його виявили щонайменше 111 країнах світу. У ВООЗ також стверджують, що незабаром він може стати домінуючим у всьому світі, якщо вже не став.

Гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я закликає країни вакцинувати хоча б 10% населення до вересня, 40% — до кінця 2021 року, а також 70% — до середини 2022 року.

Нагадаємо, що в Україні, а саме на Закарпатті вже виявили штам коронавірусу "Дельта". Його пжтвердили у двох пацієнтів, які контактували з чоловіком, який нещодавно повернувся з Російської Федерації - з Санкт-Петербурга. Хворі лікувалися в обласній інфекційній лікарні в Ужгороді та згодом у них лабораторно підтвердили новий штам коронавірусу "Дельта".

Читайте також
"Незвичайна сукупність мутацій": ВООЗ скликала екстрену нараду щодо нового штаму коронавірусу "Незвичайна сукупність мутацій": ВООЗ скликала екстрену нараду щодо нового штаму коронавірусу
Перші випадки інфікування штамом вже виявили також у Ботсвані та Гонконгу серед мандрівників із Південної Африки.
Кому заборонено проходити вакцинацію. МОЗ опублікувало перелік протипоказань Кому заборонено проходити вакцинацію. МОЗ опублікувало перелік протипоказань
Міністерство охорони здоров’я затвердило та оприлюднило перелік медичних протипоказань та застережень для вакцинації від COVID-19.
В Україні виявлено 27 377 нових випадків захворювання на COVID-19 В Україні виявлено 27 377 нових випадків захворювання на COVID-19
За добу 03 листопада в Україні зафіксовано 27 377 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19
Loading...
Load next