Висока смертність при інфікуванні «Дельтою» спостерігається серед невакцинованих

Висока смертність при інфікуванні «Дельтою» спостерігається серед невакцинованих
Серед тих, хто отримав щеплення, рівень смертності не відрізняється від показників при зараженні іншими штамами.

Високий рівень смертності при інфікуванні штамом коронавірусу «Дельта» спостерігається саме серед невакцинованого населення. Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв’ю "Радіо Свобода".

За його словами, людина, яка має інфікування штамом "Дельта", є більш заразною та має більшу кількість вірусних часточок у верхніх дихальних шляхах.

До того ж, цей штам частіше призводить до госпіталізації пацієнтів.

Однак щодо летальності різні країни дають різну інформацію. Найчастіше високі рівні смертності при інфікуванні "Дельтою" спостерігалися саме серед невакцинованого населення. У тих країнах, де переважна більшість населення була вакцинована, цифри смертності не відрізнялися від, наприклад, штаму "Альфа", - повідомив Кузін.

Він також додав, що під час зараження «Дельтою» ефективність вакцин проти коронавірусу знижується на 10%.

Але все одно захист є. І зараз ті країни, де реєструється спалах "Дельти", показують, що переважні відсотки смертності, переважні відсотки важкого перебігу ㅡ це серед невакцинованого населення, ㅡ сказав він.

Нагадаємо, що нещодавно Кузін повідомив про те, що внутрішній сертифікат про вакцинацію стане "перепусткою" в публічні заклади в Україні. 
 

Читайте також
З 8 листопада почнуть усувати від роботи невакцинованих співробітників З 8 листопада почнуть усувати від роботи невакцинованих співробітників
Інфікування хоча б одного працівника несе ризик інфікування усіх інших працівників, які з ним контактували. 
В Україні виявили майже 150 випадків захворювання на штам "Дельта" В Україні виявили майже 150 випадків захворювання на штам "Дельта"
Штам "Дельта" поширюється швидше, ніж звичайний вірус. Зокрема, він частіше призводить до госпіталізації, однак вакцинація захищає від захворювання на новий вид COVID-19.
США передали Україні ще майже 1 млн доз вакцини Pfizer, — посольство США передали Україні ще майже 1 млн доз вакцини Pfizer, — посольство
Уряд США передав Україні вакцини Pfizer проти COVID-19.
Loading...
Load next